Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Tildren

Tildren® is een medicijn dat wordt toegepast wanneer er bij een aandoening meer botafbraak is dan botaanmaak. Dit is bijvoorbeeld het geval bij spat en sommige vormen van kissing spines. Normaal gesproken is de botaanmaak en afbraak in evenwicht, osteoblasten zorgen voor de botaanmaak en osteoclasten voor de botafbraak. Bij bovenstaande aandoeningen maar ook bijvoorbeeld bij botcystes zijn er vaak meer osteoclasten aanwezig, waardoor er te veel botafbraak plaats vindt. Ook bij hoefkatrol en artrose is hals, rug of SI gewricht kan Tildren worden toegepast.

Tildren® bevat niet-stikstofbevattende bisfosfonaten. Deze hebben een remmend effect op de osteoclasten (cellen die bot afbreken). Het toedienen van Tildren brengt dus de botafbraak en -aanmaak opnieuw in balans. Een gunstig neveneffect van het remmen van de botafbraak is de pijnstillende werking bij botpijn, wat ook bijdraagt aan de verlichting van de soms heftige pijn bij deze aandoeningen.

Tildren® is een oplossing die via een langzaam druppelend infuus intraveneus (in het bloed) wordt toegediend. Dit duurt ongeveer een half uur. Het maximale effect van de behandeling wordt meestal na 2 tot 3 maanden bereikt en kan wel 9 maanden tot een jaar aanhouden.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website