Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00

Landbouwhuisdieren

Voor de diergeneeskundige werkzaamheden op en rond de veehouderijbedrijven werkt Lingehoeve Diergeneeskunde met vier dierenartsen. Zij dragen zorg voor het behandelen van zieke boerderijdieren en het professioneel begeleiden van houders van melkvee, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Het werkgebied van de buitenpraktijk strekt zich uit van Tiel tot de grens tussen Driel en Arnhem en van noord tot zuid vanaf Lunteren tot aan de Waal.
 
BBP en BGP

Sinds 2012 zijn alle rundveehouders die meer dan vijf (volwassen) runderen hebben, verplicht om jaarlijks een bedrijfsbehandelplan (BBP) en -gezondheidsplan (BGP) op te laten stellen door hun dierenarts. De veehouder is volgens de wet verplicht om zelf contact op te nemen met de dierenarts om de plannen te laten opstellen en/of (jaarlijks) te laten vernieuwen.
De plannen moeten gemaakt worden door de dierenarts met wie ook een één-op-één relatie bestaat. Deze één-op-één relatie moet ook vastgelegd worden (in principe doen we dat tegenwoordig uitsluitend digitaal). Veehouders mogen volgens de wet bovendien alleen bij die dierenarts met wie zij een één-op-één relatie hebben diergeneesmiddelen afnemen.
De plannen en het contract zijn samen onderdeel van het beleid van de overheid om het gebruik van antibiotica te reduceren.
 
Als u meer dan vijf runderen heeft, kan een van onze geborgde rundveedierenartsen samen met u een bedrijfsbehandelplan en bedrijfsgezondheidsplan opstellen. Voor het maken van een afspraak om het BBP en BGP op te stellen, kunt u contact opnemen met onze praktijk (bij voorkeur tijdens het telefonisch spreekuur van 8:00 u – 9:00 u).
 
Afspraak maken?

Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 9.00 uur bellen met het nummer 0488-482900. Voor spoedgevallen kan elk moment van de dag gebeld worden met nummer 0488-482900 (optie 1, landbouwhuisdieren).

 

 

Actueel

Anne Hiensch - Lingehoeve Diergeneeskunde
3 augustus 2020

Uitgelicht: Anne Hiensch

Om u nog beter te informeren over het hele team van de Lingehoeve zullen we om de week een collega van het team gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren of paarden aan u uitlichten. We zijn ontzettend trots op ons Team Paarden, want met tien paardendierenartsen, vijf paraveterinairen, een stalmeester, een hoefsmid en een röntgenlaborant is het een zeer […]