Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Paardenkliniek

Lingehoeve Diergeneeskunde staat zowel in Nederland als in het buitenland zeer goed aangeschreven als paardenkliniek. U kunt met uw paard bij ons terecht voor uitgebreide diagnostiek door middel van röntgenonderzoek, echografie, CT-scan, scintigrafie en endoscopie, maar ook voor opname, behandeling en uiteenlopende operaties. Onze paardenartsen komen ook bij u thuis in een ruim gebied rondom de kliniek in Lienden. Wij bieden u 24 uur per dag en 7 dagen per week de beste zorg voor uw paard.

Paardentandarts

Wij proberen gebitsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen door paarden vanaf jonge leeftijd zorg te bieden. En bestaande gebitsproblemen bij het staande paard op te lossen, zodat alle paarden goed kunnen eten en gereden kunnen worden. Om dat te bereiken zijn onze paardentandartsen (tevens paardendierenartsen) Anne Hiensch en Thera Kok opgeleid om een nauwkeurig onderzoek van de paardenmond uit te voeren en volgens de laatste standaard te behandelen en te balanceren. Om te zorgen dat onze kwaliteit hoogstaand en up-to-date blijft volgen zij jaarlijks diverse cursussen en workshops in binnen- en buitenland. Daarnaast is Anne Hiensch AED, opgeleid en gecertificeerd aan de Academy of Equine Dentistry in Idaho, Verenigde Staten en NVVGP gecertificeerd. In november 2021 is Thera gestart met haar opleiding aan de Academy of Equine Dentistry in Idaho.  Meer informatie.

Orthopedisch onderzoek

U komt bij de afdeling orthopedie terecht als uw paard een probleem heeft aan de botten, spieren of gewrichten. De meest voorkomende aandoening bij paarden is kreupelheid. Kreupelheid wordt vaak gedefinieerd als een onregelmatigheid in de beenzetting van het paard. Bij een vermoeden van kreupelheid kunnen wij in onze kliniek een kreupelheidsonderzoek uitvoeren. Daarnaast hebben we voor verdere diagnostiek van kreupelheden beschikking over verschillende beeldvormende technieken. Meer over onze afdeling orthopedie.

Chirurgie

Onze paardenchirurgen Peter Wiemer en Julie Brunsting hebben alle benodigde kennis en kunde in huis om allerlei soorten operaties uit te voeren. De aard van deze ingrepen varieert sterk en gaat van kleine cosmetische operaties tot uitgebreide buikoperaties. Lingehoeve Diergeneeskunde beschikt over ruime ervaring en de juiste apparatuur waarmee we de patiënt tijdens en na de operatie kunnen bewaken. Meer informatie.

Gynaecologie

De paardenartsen van Lingehoeve Diergeneeskunde hebben veel ervaring met en kennis van de vruchtbaarheidsbegeleiding van het paard. Wij kunnen bij u op stal de vruchtbaarheidsbegeleiding van uw merrie(s) verzorgen. Zo kan de begeleiding van hengstigheid tot de geboorte van het veulen bij u thuis worden uitgevoerd. Meer informatie.

Bekijk hier al onze vakgebieden.

Actueel

Doorzoek de website