Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Chippen hond

Het is verplicht om uw huisdier zoals een hond te laten chippen en registreren. Pups moeten vóór de leeftijd van zeven weken zelfs al gechipt zijn. Het laten chippen van uw huisdier zorgt er voor dat het dier snel teruggevonden kan worden bij vermissing.

De chip heeft de grootte van een rijstkorrel en wordt met een injectienaald ingebracht onder de huid, tussen de schouderbladen. Het dier merkt hier weinig van. Met een speciaal afleesapparaat kunnen dierenambulances, asiels en dierenartsen het chipnummer aflezen. In een centrale database kan worden opgezocht wie de eigenaar is en maakt het mogelijk uw hond snel te traceren.

Buitenland

Voor reizen naar het buitenland is een chip altijd verplicht en gelden ook aanvullende eisen. De chip gaat levenslang mee en levert geen problemen op voor uw dier.

U kunt bij ons een afspraak maken om uw hond of kat te laten chippen. Wij dragen zorg voor de registratie. Heeft u een dier in huis en is deze al gechipt? Dan moet u er zelf voor zorgen dat de chip op uw naam wordt geregistreerd. Dit kan via de website van de NDG. Hier kunt u ook wijzigingen doorgeven zoals een verhuizing of een nieuw telefoonnummer.

 

 

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website