Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

PRP

PRP (Platelet Rich Plasma) is een kleine hoeveelheid plasma waarin een grote hoeveelheid bloedplaatjes zitten. Bloedplaatjes bevatten een hoge concentratie natuurlijke groeifactoren die weefsels helpen regenereren. Het wordt toegepast bij wonden, bot genezing en ook bij peesproblemen. Door peesletsels te behandelen met PRP activeer je het genezingsproces en zorg je voor een betere kwaliteit van het weefsel.

Bij de productie van PRP wordt van de patiënt bloed afgenomen en volgens een bepaalde procedure verwerkt. Het scheiden van de bloedplaatjes gaat snel en na een half uur is het proces klaar en kan PRP worden toegediend. Het peesprobleem wordt met behulp van echografie in beeld gebracht en dan ingespoten. In de beschadigde pees zorgen de bloedplaatjes voor een snellere opvulling van het defect en een beter en sneller herstel.

Hoe lang de blessure al bestaat en waar de schade zit zijn bepalend voor het nut van het gebruik van PRP. Onze orthopeden kunnen u hierover altijd van informatie voorzien.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website