Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Revalidatie

Na het constateren van bijvoorbeeld een blessure zijn er verschillende behandel opties afhankelijk van het type blessure. Zo zijn er verschillende lokale injectie technieken die toegepast kunnen worden zoals IRAP, PRP en Mesotherapie. Daarnaast kan systemisch behandeling met Tildren of orale medicatie (ontstekingsremmer, pijnstiller en supplementen) als behandeling ingezet worden. Ook behandelingen van buitenaf zoals aangepast beslag, shockwave therapie en begeleiding van een fysiotherapeut of chiropractor kan erg belangrijk en zinvol zijn bij het revalidatie proces.

IRAP is een ontstekingsremmend eitwit en wordt gebruikt om ontstekingen in gewrichten en slijmbeurzen te remmen waardoor de overvulling en pijnlijkheid kunnen verminderen.. Lees verder.

Mesotherapie is een behandeling met als doel de pijn van de rug en/of hals te verminderen. Met behulp van een rij dunne naaldjes wordt een vloeistof net onder de huid gespoten. Lees verder.

PRP is een kleine hoeveelheid plasma waarin een grote hoeveelheid bloedplaatjes zitten. PRP wordt toegepast bij wonden, bot genezing en peesproblemen. Lees verder.

Shockwave is een therapie waarbij door middel van schokgolven een blessure wordt behandeld. Door de shockwaves wordt het blessure gebied extra getriggerd waardoor bloedcirculatie en stofwisseling verbetert. Lees verder.

Tildren is een medicijn dat wordt toegepast wanneer er bij een aandoening meer botafbraak is dan botaanmaak. Dit is bijvoorbeeld het geval bij spat en sommige vormen van kissing spines. Lees verder.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website