Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Interne Geneeskunde

Organen zoals longen, lever en darmen vallen onder het specialisme Interne geneeskunde. Om inwendige problemen te kunnen vaststellen heeft Lingehoeve Diergeneeskunde verschillende instrumenten en apparaten tot haar beschikking. Verschillende endoscopen, waaronder een hele lange maagscoop voor de diagnostiek van maagzweren bij het paard en wat kortere die gebruikt kunnen worden bij de beoordeling van de luchtwegen. Verder beschikken we over echografie met mogelijkheden tot het scannen van zowel het hart als de buikholte en uitgebreide bloedanalyse apparatuur. Het geheel wordt verder aangevuld met ECG apparatuur en natuurlijk digitale röntgenologie.

Een endoscoop is een instrument dat lijkt op een rubberen slang. Aan het einde van de slang zit een camera. De slang wordt bij een patiënt naar binnen gebracht, om bijvoorbeeld de darmen of de maag te bekijken of zelfs te behandelen. Een elektrocardiogram, kortweg ECG, is een ‘elektrisch filmpje’ van het hart. Het hart is een holle spier, die samentrekt onder invloed van hele kleine elektrische stroompjes. Deze elektrische stroompjes worden omgezet in een signaal. Deze signalen worden opgevangen en geregistreerd door het ECG-apparaat. Een röntgenapparaat tenslotte kan met behulp van röntgenstralen foto’s maken van de binnenkant van het lichaam. Met name het skelet kan op die manier goed worden bekeken, maar ook organen zoals de longen.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website