Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Vakgebieden

Lingehoeve Diergeneeskunde werkt met ervaren paardenartsen, hoefsmeden, stalverantwoordelijken, paraveterinairen en vrijwilligers. Zij zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en zetten zich honderd procent in voor het welzijn van uw paard. Alle onderzoeken voor paarden, zoals echografie, endoscopie, radiografie, scintigrafie en CT-scans vinden op onze hoofdvestiging in Lienden plaats.

Iedere paardenarts van Lingehoeve Diergeneeskunde heeft zich binnen de paardengeneeskunde toegelegd op een specifiek onderdeel, zoals chirurgie, orthopedie, interne geneeskunde, voortplanting of medische beeldvorming. Als uw paard bij Lingehoeve Diergeneeskunde wordt behandeld, is de kans groot dat u met verschillende vakgebieden en specialisten te maken krijgt. Hier kunt u lezen wat ieder vakgebied precies inhoudt en wat wij u en uw paard aan behandelingen te bieden hebben.

Specialisaties

Het is niet altijd mogelijk om alleen met lichamelijk onderzoek erachter te komen wat uw huisdier precies mankeert. Als een van onze dierenartsen niet direct tot een diagnose kan komen, is verder onderzoek aan te raden. Onderzoeken waarbij we een naar de binnenkant van uw dier kunnen kijken, noemen we “beeldvorming”.

Lees verder.

Lingehoeve Diergeneeskunde is een waar dierenziekenhuis. Het komt dan ook regelmatig voor dat er grote en kleine operaties worden verricht. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten operaties zoals:

Orthopedische operaties: botbreuken, gescheurde kruisbanden, losliggende fragmenten.
Weken delen chirurgie: dit zijn de meer gecompliceerde operatieve ingrepen aan maagdarmkanaal, blaas en borstkas. Ook voor de extreme gevallen zoals rug- en halshernia's hebben wij de benodigde kennis en apparatuur in huis.

De afdeling gynaecologie van Lingehoeve Diergeneeskunde heeft veel ervaring met en kennis van de vruchtbaarheidsbegeleiding van het paard. Wij kunnen bij u op stal of op de kliniek de vruchtbaarheidsbegeleiding ondersteunen.

Lees verder.

Onder leiding van rijksgediplomeerd hoefsmid Gert-Jan Korsman worden paarden en pony’s bij Lingehoeve Diergeneeskunde beslagen.

Lees verder.

Om inwendige problemen te kunnen vaststellen heeft Lingehoeve Diergeneeskunde verschillende instrumenten en apparaten tot haar beschikking. Verschillende endoscopen, waaronder een hele lange maagscoop voor de diagnostiek van maagzweren bij het paard en wat kortere die gebruikt kunnen worden bij de beoordeling van de luchtwegen.

Lees verder.

Een paard is een kostbaar bezit, dat start met de aanschaf van het dier. Zelden gaat de aanschaf gepaard met niet-goed-geld-terug-garantie. Het is daarom erg belangrijk dat u het paard zo goed mogelijk laat onderzoeken door middel van een keuring voor u tot koop overgaat.

Lees verder.

Het paardenoog is ten opzichte van dat van andere diersoorten ook speciaal. Dat komt allereerst door paard- specifieke aandoeningen én andere reacties op verschillende medicamenten: sommige werken niet en sommige hebben een ander effect dan bijvoorbeeld bij een hond of kat.

Lees verder.

Orthopedie houd zich bezig met de behandeling van alle aandoeningen die het bewegen belemmeren.  Kreupelheid en zich slecht kunnen bewegen zijn hierbij de meest voorkomende klachten. Denk hierbij aan halsproblemen, rugproblemen, kreupelheidsonderzoek en bijvoorbeeld revalidatie.

Lees verder.

Lingehoeve Diergeneeskunde probeert gebitsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen door paarden vanaf jonge leeftijd zorg te bieden. En bestaande gebitsproblemen bij het staande paard op te lossen, zodat alle paarden goed kunnen eten en gereden kunnen worden.

Lees verder.

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde hebben we een groot team van paardendierenartsen. De meeste van hen zult u tegenkomen in onze hoofdvestiging in Lienden. Daarnaast werken een aantal van onze specialisten in de buitenpraktijken Noord-Holland en Zuid-Holland.

Lees verder.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website