Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

IRAP

IRAP staat voor Interleukine-1 Receptor Antagonist Proteïnen, dit is een ontstekingsremmend eiwit dat wordt geproduceerd door witte bloedcellen. Het wordt gebruikt om ontstekingen in gewrichten en slijmbeurzen te remmen, waardoor de overvulling en pijnlijkheid kan verminderen. Het is een van de nieuwste gewrichtsbehandeling bij het paard.

Bij deze behandeling wordt bloed van de patiënt zelf afgenomen. Dit bloed wordt verwerkt waarbij de speciale eiwitten aangemaakt worden die deze ontstekingsremmende werking hebben. Deze therapie is dus gebaseerd op lichaamseigen eiwitten waardoor het geen doping positief effect heeft en de kans op bijwerkingen vele malen kleiner is. De verwerking van het bloed neemt ongeveer 24 uur in beslag en levert 6 tot 8 behandelingen speciaal voor úw paard op. Lingehoeve Diergeneeskunde bewaart de IRAP in de vriezer en in overleg met de behandelend dierenarts kunt u er gebruik van maken.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website