Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Reizen

Soms is het nodig om met een paard naar het buitenland te reizen. Bijvoorbeeld voor een wedstrijd, vakantie of wanneer het paard naar het buitenland verkocht is. Daarbij moet rekening worden gehouden met een aantal regels voor import en export van paarden. Belangrijk hierbij is of het paard binnen de EU blijft of daarbuiten.

Ten eerste moet er bij de NVWA (Nederlandse voedsel en warenautoriteit) een gezondheidskeuring worden aangevraagd. Deze wordt uitgevoerd door een erkende dierenarts, die ook een gezondheidscertificaat zal opstellen. Deze keuring moet maximaal 48 uur voor het transport plaatsvinden.

Binnen de EU zijn alleen dit certificaat, een chip en het paardenpaspoort verplicht. U hebt geen douane papieren nodig.

Buiten de EU kunnen naast het gezondheidscertificaat nog andere eisen worden gesteld, zoals bepaalde bloedonderzoeken. Daarnaast zijn voor vervoer buiten de EU ook douane papieren nodig, ook wanneer het verblijf tijdelijk is. Vergeet ook niet een reisverzekering af te sluiten voor het te vervoeren paard!

Laat u altijd goed informeren door de NVWA wanneer u met een paard tussen Nederland en het buitenland reist. De regels zijn streng en niets is vervelender dan bij de grens weer om moeten keren.

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website