Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Hoefsmederij

De smederij van Lingehoeve Diergeneeskunde is in handen van rijksgediplomeerd hoefsmid Gert-Jan Korsman. Een deel van de clientèle komt voor normale hoefverzorging. Deze paarden worden iedere 6 tot 8 weken bekapt en beslagen.  Er zijn diverse beslagen mogelijk. De vorm kan verschillen en het materiaal kan variëren van kunststof tot ijzer of aluminium. Verder wordt bekeken of het misschien beter is het  ijzer te lijmen in plaats van te nagelen. Beslag en samenhangend daarmee de stand van de voet is voor een atleet of toekomstig atleet van ‘levensbelang’.

Ook bij veulens is de stand van de voet essentieel. Wij adviseren dan ook om al meteen na de geboorte  kritisch naar de jonge dieren te kijken. Vroegtijdige kleine correcties zijn immers relatief gemakkelijk uit te voeren. Zo kan op jonge leeftijd een goede basis worden gelegd voor de toekomst.

Speciaal beslag

Er  zijn ook  paarden die  voor speciaal orthopedisch beslag aangeboden worden. Dit kunnen  patiënten zijn die bij Lingehoeve Diergeneeskunde zijn geopereerd of zijn onderzocht in verband met kreupelheid.

Bij paarden met orthopedische problemen wordt, afhankelijk van de aandoening en diagnose door de behandelend dierenarts en hoefsmid, het beslag bepaald om het paard optimaal te ondersteunen gedurende de revalidatie.

Het kan ook gebeuren dat patiënten die onder behandeling zijn in het kader van hun revalidatie een speciaal beslag geadviseerd krijgen. Daarnaast kunt u ook door uw eigen dierenarts worden doorverwezen naar onze smederij voor aangepast beslag. Ook in dat geval staat Gert Jan voor u klaar.

Met enige regelmaat komen collega-hoefsmeden voor overleg naar de Lingehoeve. Indien gewenst wordt samen met uw eigen hoefsmid een passende oplossing gekozen en uw paard beslagen of bekapt.

Gert Jan Korsman - Lingehoeve Diergeneeskunde

Bekapte hoef - Lingehoeve Diergeneeskunde
Bekapte en niet bekapte hoef

Hoornscheur - Lingehoeve Diergeneeskunde
Hoornscheur

Open toon ijzer - Lingehoeve Diergeneeskunde
Open toon ijzer

Uitgebreide hoefwand resectie bij losse wand - Lingehoeve Diergeneeskunde
Uitgebreide hoefwand resectie bij losse wand

Full roller aluminium - Lingehoeve Diergeneeskunde
Full roller aluminium

Actueel

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

 

Doorzoek de website