Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact
Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact
Katja Winderickx en Henk van der Veen zijn onze ervaren orthopeden, beiden zijn ISELP gecertificeerd. U komt bij de afdeling orthopedie terecht als uw paard een probleem heeft aan de botten, spieren of gewrichten: kortom een probleem aan het bewegingsapparaat.
Kreupelheid is een van de meest voorkomende aandoeningen van het paard en het stellen van de juiste diagnose is het hoofddoel van een uitgebreid kreupelheidsonderzoek. Alleen op deze manier kan het probleem van het paard op de juiste wijze worden aangepakt. Om een goed kreupelheidsonderzoek uit te kunnen voeren heeft Lingehoeve Diergeneeskunde de beschikking over een overdekte rijbak (hal), een harde volte met speciale stenen die het uitglijden van de paarden (met ijzers) verhinderen, een zachte volte, een overdekte monsterbaan en een monsterbaan in de open lucht.
Voor de verdere diagnostiek van kreupelheden heeft de Lingehoeve de beschikking over verschillende beeldvormende technieken.
Lingehoeve Diergeneeskunde werkt op het gebied van orthopedie nauw samen met specialisten wereldwijd, een fysiotherapeut en beschikt over een goed uitgeruste hoefsmederij waardoor de patiënt direct voorzien kan worden van een correctief, orthopedisch beslag.
Kreupelheid wordt vaak gedefinieerd als een onregelmatigheid in de beenzetting van het paard. Hierbij zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Ook de ernst van de kreupelheid kan variëren. Meer informatie.
Bij hals pijnlijkheden valt vooral de aanleuningsproblematiek op. De “neus eruit willen drukken”, kantelen met het hoofd en verzet bij inbuigen zijn veelvoorkomende klachten. Meer informatie.
De verschijnselen bij rugproblemen kunnen variëren van iets lastiger buigen in de wendingen tot verzet, wat zich bijvoorbeeld kan uiten in bokken, staken of vluchtgedrag. Sommige paarden drukken de rug weg met rijden, willen niet achterwaarts of willen de hals niet laten zakken. Meer informatie.
Na het constateren van bijvoorbeeld een blessure zijn er verschillende behandel opties afhankelijk van het type blessure. Zo zijn er verschillende lokale injectie technieken die toegepast kunnen worden zoals IRAP, PRP en Mesotherapie. Daarnaast kan systemisch behandeling met Tildren of orale medicatie (ontstekingsremmer, pijnstiller en supplementen) als behandeling ingezet worden. Ook behandelingen van buitenaf zoals aangepast beslag, shockwave therapie en begeleiding van een fysiotherapeut of chiropractor kan erg belangrijk en zinvol zijn bij het revalidatie proces. Meer informatie.
Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.