Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Parasieten

Parasieten kunnen een ware plaag worden en een bedreiging vormen voor de gezondheid van uw huisdier. We maken onderscheid tussen ectoparasieten die op het dier leven (oormijten, teken en vlooien) en endoparasieten die zich in het lichaam van het dier bevinden (zoals wormen ).

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor advies op maat over de preventie en bestrijding van parasieten bij uw dier. De middelen die wij gebruiken zijn goed werkzaam en uiteraard veilig voor het dier, u en de omgeving.

Wilt u meer weten over de producten die wij gebruiken of aanraden ter behandeling voor uw huisdier, maak dan een afspraak via 0488 48 29 00

Ecto- en endoparasieten

Zoals eerder aangegeven bevinden endoparasieten zich in het lichaam van uw huisdier. Een goed voorbeeld hiervan zijn wormen. We kennen verschillende soorten wormen: spoelwormen, zweepwormen, haakwormen lintwormen en longwormen. Lees hier meer over de verschillende soorten endoparasieten.

Symptomen endoparasiet
  • braken
  • diarree
  • bloed bij ontlasting
  • vermageren
  • verminderde eetlust
  • jeuk rond anus
  • slechte vacht
  • hoesten

Vaak merkt u het niet als uw huisdier besmet is met wormen. Soms vindt u wormen in het braaksel, de ontlasting of de vacht. Spoelwormen zien eruit als spaghettislierten. Lintwormen zijn herkenbaar als kleine witte bewegende stukjes in de vacht of rond de anus. Kittens met wormen hebben vaak een opvallend dik buikje.

Een ectoparasiet bevindt zich juist buiten het lichaam, bijvoorbeeld op de huid of in de vacht van het dier. Goede voorbeelden hier van zijn vlooien, teken en oormijten. Ectoparasieten buiten zich vast in de vacht van het dier en voeden zich met het bloed van hun gastheer. Lees hier meer over de verschillende soorten ectoparasieten.

Symptomen ectoparasiet
  • Jeuk
  • Huidirritaties

 

Ongedierte in het buitenland

Verder komen er in het buitenland vaker parasieten voor die tot ernstige ziektes kunnen leiden, soms pas maanden of  jaren later. Omdat deze parasieten worden overgebracht door onder andere teken, muggen en zandvliegjes is het belangrijk om uw dier hier goed en tijdig tegen te beschermen, zowel voor, tijdens als na de vakantie. Voor uw eigen gezondheid is het ook belangrijk om maatregelen te nemen tegen de vossenlintworm die vooral in Oost-Europa voorkomt.

Op de website van het LICG vindt u veel nuttige tips over het reizen met honden en hoe u het verblijf ter plaatse zo aangenaam mogelijk kunt maken voor uw hond.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website