Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Botbreuken

Elk dier kan een bot breken. Vaak ten gevolge van een ongeluk, denk hierbij aan een val of botsing in het verkeer. Naast een botbreuk, kan er nog meer schade in het lichaam zijn. Heel belangrijk is dat het dier volledig onderzocht wordt, omdat er vaak nog meer schade inwendig kan zijn. Voorbeelden zijn: een klaplong, bloeding elders in het lichaam of bijvoorbeeld een hersenschudding.

Symptomen zijn om die reden ook geheel afhankelijk van de situatie.

Is uw dier aangereden of gevallen?

Let op uw eigen veiligheid in het verkeer maar ook voor uw dier omdat deze door pijn/schrik anders kan reageren door bijvoorbeeld te bijten/krabben. Blijf rustig en bel de dierenarts met spoed! Beweeg uw dier zo min mogelijk, druk bij een heftige bloeding een steriel gaasje/schoon stukje stof op de wond en laat uw dier onderzoeken bij de dierenarts.

Diagnose

Naast het lichamelijk onderzoek om ook te beoordelen of er geen schade is in belangrijke organen, zal het nodig zijn om aanvullend röntgenfoto’s te maken.

 

Behandeling en prognose
 

In veel gevallen is operatie de beste behandeling. De dierenarts zal de behandelopties, voor- en nadelen, herstelkansen en kosten met u bespreken. Afhankelijk van het type breuk en andere beschadigingen in het lichaam is de prognose gelukkig vaak wel gunstig.

Verschillende behandel opties:

  • Spalken/gips
  • Operatie met pin
  • Operatie met platen en schroeven
  • Operatie met externe fixateur
  • Rust

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website