Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Ontwormen

Het is heel belangrijk uw pup of kitten goed te ontwormen. Worminfecties kunnen namelijk verschillende problemen veroorzaken, zoals vermageren, diarree, long- of oogaandoeningen. Daarnaast vormen wormen ook een risico voor de gezondheid van u en uw gezinsleden!

Pups zijn bij de geboorte al besmet met spoelwormen, óók als de teef goed ontwormd is. Kittens worden via de moedermelk besmet met spoelwormen.

Het is daarom in het begin nodig om de pup en kitten vaak te ontwormen. Is het dier eenmaal volwassen, dan raden we aan om nog steeds minimaal 4 keer per jaar te ontwormen. Vooral bij volwassen honden en katten zie je geen wormen in de ontlasting, terwijl het dier toch besmet kan zijn. In tegenstelling tot de vaccinatie werkt een wormenkuur alleen op het moment dat je deze geeft.

Zeker dieren die jagen, ontlasting eten en veel met andere honden of katten in aanraking komen, besmetten zich elke keer opnieuw. Ziet u na het ontwormen wormen mee komen met de ontlasting? Dan is het verstandig om de ontworming na 3 weken te herhalen, zodat ook alle wormlarven worden gedood.

Ontwormingsschema

Leeftijd Pup Kitten
2 weken 1 x per 2 weken -
4 weken - 1 x per 2 weken
8 weken 1 x per maand 1 x per maand
6 maanden 4 x per jaar 4 x per jaar

Behandeling

Verder komen er in het buitenland vaker parasieten voor die tot ernstige ziektes kunnen leiden, soms pas maanden of  jaren later. Omdat deze parasieten worden overgebracht door onder andere teken, muggen en zandvliegjes is het belangrijk om uw dier hier goed en tijdig tegen te beschermen, zowel voor, tijdens als na de vakantie. Voor uw eigen gezondheid is het ook belangrijk om maatregelen te nemen tegen de vossenlintworm die vooral in Oost-Europa voorkomt. Lees meer over parasieten.

Op de website van het LICG vindt u veel nuttige tips over het reizen met honden en hoe u het verblijf ter plaatse zo aangenaam mogelijk kunt maken voor uw hond.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website