Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Gebitsverzorging

Tandplak en tandsteen ontwikkelen zich door vorming van bacteriën. Deze bacteriën wekken een ontstekingsreactie op die ook erg pijnlijk kan zijn. Wat veel mensen niet weten is dat deze bacteriën ook door het lichaam kunnen gaan zwerven en zo elders (bekend zijn hart, nieren, ruggenmerg) ontstekingen veroorzaken met ernstige gevolgen van dien.

Heeft uw huisdier aanleg voor gebitsproblemen, houd het gebit dan zo schoon mogelijk. Een dier met aanleg gaat waarschijnlijk weer tandsteen vormen, maar door onderstaande maatregelen zult u het proces van tandbederf zeker vertragen! Op deze manier kunt u een gebitsbehandeling onder narcose uitstellen.

Controle

Laat uw dierenarts ten minste een keer per jaar het gebit controleren. Zo kunt u tand bederf vroegtijdig ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld tegelijk tijdens de jaarlijkse vaccinatie.

Voeding

Geef uw huisdier voer dat speciaal ontwikkeld is voor dieren met een slecht gebit. Dit voer zorgt voor vermindering van bacteriën in de mondholte en verwijdering van tandplak en tandsteen.

Tanden poetsen

Poets de tanden van uw huisdier met een speciale tandpasta voor dieren. De tandpasta smaakt naar vlees. Dit maakt het makkelijk om uw huisdier hieraan te laten wennen. Het vermindert bacteriën in de bek en de vorming van tandplak en tandsteen. Let op: probeer u pup/kitten hier al vroeg aan te laten wennen of bouw dit langzaam op bij een volwassen dier.

Kluiven

Door uw hond te laten 'kluiven' schuurt hij het gebit steeds een beetje schoon. Hierdoor zal tandplak en tandsteen op een natuurlijke manier verminderd worden.

Vet aquadent®

Door toepassing van mondspoelwater (speciaal voor dieren) in het drinkwater worden bacteriën in de bek gedood. Dit voorkomt vorming van tandplak en tandsteen en tevens een slechte adem.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website