Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Hond

U wilt natuurlijk de beste zorg voor uw trouwe viervoeter. Vanaf de eerste kennismaking als jonge pup tot de ouderdomskwalen van de hoogbejaarde hond bent u hiervoor bij ons aan het juiste adres.

Door onze uitgebreide onderzoeksmogelijkheden kunnen we snel vaststellen wat er aan de hand is en hoe we uw hond het beste kunnen helpen. We doen een jaarlijkse gezondheidscheck bij de vaccinatie en geven duidelijke adviezen. We doen aanbevelingen over voeding en over het voorkomen van parasieten zoals wormen, vlooien en teken.

Bij de Lingehoeve bieden we verschillende soorten begeleidingsprogramma's aan. Deze programma's helpen u om uw huisdier een gezond gewicht en gebit te krijgen en te behouden.

We kennen veel soorten behandelingen die we uitvoeren bij onze gezelschapsdieren zoals vaccinaties, chippen en euthanasie. Lees hier meer over al onze soorten behandelmethoden.

 

Aandoeningen – Lingehoeve Diergeneeskunde

Aandoeningen

Als uw huisdier ziek is kan het lijden aan veel verschillende soorten aandoeningen.

Aandoeningen – Lingehoeve Diergeneeskunde

Behandelingen

We kennen veel soorten behandelingen zoals, vaccinaties, sterilisatie & castratie, maar ook zoiets onvermijdelijks als euthanasie.

Hond – Lingehoeve Diergeneeskunde

Buitenland

Gaat uw huisdier mee op vakantie? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Aandoeiningen – Lingehoeve Diergeneeskunde

Euthanasie

U wilt er liever niet aan denken, maar vroeg of laat komt het moment dat u definitief afscheid moet nemen van uw huisdier

OHRA verzekering – Lingehoeve Diergeneeskunde

Verzekeren

Door uw huisdier goed te verzekeren weet u zeker dat u altijd de beste zorg voor uw huisdier kunt betalen.

Advies bij de aanschaf van een pup

Het aanschaffen van een nieuwe pup is hartstikke leuk. Een nieuw lid van het gezin brengt niet alleen veel plezier maar kan ook gelijk al voor wat problemen zorgen. Wij controleren voor u graag uw nieuwe pup. Echter, voor de aanschaf van een pup kunt u zelf ook al wat checks doen:

  1. Is de moeder van de pups aanwezig? U kunt zelf al veel aflezen van de moeder. Is de moeder een vrolijke hond die gelijk op je af komt of is het juiste een angstige hond? De pups kunnen de angst namelijk erfelijk mee krijgen van de moederhond. Daarom is het ook altijd goed om te vragen of er meer informatie is over de vader hond.
  2. Hoe worden de pups gehouden? Zitten ze in de schuur of juist in een huiselijke omgeving? Wat belangrijk is, is dat je ook let op hoe de hygiëne is .
  3. Worden de pups gesocialiseerd? De eerste socialisatiefase begint al met 3 weken. Het is zeer belangrijk dat de pups nieuwe dingen leren ontdekken maar ook gewend raken aan mensen. Doen ze dit en hoe doen ze dit?
  4. Hoe groot zijn de nestjes? Voor de pups is het heel belangrijk om met broertjes en zusjes te spelen. Zo kunnen ze elkaar uitdagen en kijken hoe ver ze kunnen gaan.
  5. Zijn de pups op de juiste momenten ontwormd? Pups krijgen vanuit de moeder altijd wormen mee, ontwormen begint met twee weken. Als de pups niet ontwormd zijn zie je vaak dat ze mager zijn met een bolle buik.

Kijk altijd goed waar u uw pup koopt. Dit is niet alleen belangrijk voor de pup, maar ook voor uzelf zodat u niet gelijk aan hoge kosten bent verbonden. Door een pup aan te schaffen bij een betrouwbare fokker helpt u mee tegen de strijd van handel van pups uit het buitenland.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website