Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Begeleidingsprogramma's

Wij helpen u graag om uw huisdier zo gezond mogelijk te houden. Hiervoor biedt de Lingehoeve een aantal begeleidingsprogramma’s aan waarbij we samen met u gezondheidsproblemen tijdig proberen te signaleren.

Programma's

Wist u dat maar liefst 50% van de katten (en honden) in Nederland last hebben van overgewicht? Overgewicht geeft een grotere kans op allerlei aandoeningen, zoals gewrichtsklachten, hartproblemen en suikerziekte. De Lingehoeve Diergeneeskunde biedt voor dieren met een onder- of overgewicht een speciaal Slimfit afvalprogramma aan.

Net als bij mensen is een gezond gewicht van uw kat een kwestie van evenwicht tussen de inname en de verbranding van calorieën. Met behulp van het Slimfit programma wordt u zich meer bewust over de voeding van uw kat. Ook krijgt u een aantal handige tips en weetjes over het aantal calorieën per product, waardoor u nog beter een balans kan vinden. Mocht u begeleiding willen tijdens het afvallen van uw kat, dan kan dat kosteloos bij Lingehoeve Diergeneeskunde.

Onze gewichtsconsulentes bepalen samen met u het streefgewicht en geven advies met betrekking tot aanpassen van de voeding. Dit doen we door middel van ons afvaldieet wat u bij ons kunt kopen. Hiermee kunt u uw kat af laten vallen zonder honger gevoel! Mocht uw kat al op een speciaal dieet staan om andere redenen (bijvoorbeeld een hypoallergeen of nierdieet), dan is er bij bepaalde voedingen mogelijk om een combinatie van beide te krijgen.

Het slimfitprogramma:

  • 1e bezoek intake: we wegen de kat en bepalen aan de hand hiervan het streefgewicht. Daarbij krijgt u 50% korting op de eerste zak voer.
  • 2e bezoek en 3e bezoek: we wegen de kat. We bespreken samen hoe het de afgelopen periode is gegaan. En we berekenen een nieuw voedingsschema voor u.

We blijven doorgaan met het wegen en de consulten totdat uw kat het streefgewicht bereikt heeft. Heeft uw kat eenmaal het streefgewicht bereikt, dan kunnen we overschakelen op een andere voeding die speciaal gemaakt is om op gewicht te blijven. Op deze voeding krijgt u ook 50% korting op de eerste zak.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht om uw kat te wegen en voor advies over het gewicht.

Indien bij uw huisdier suikerziekte wordt geconstateerd, komt er veel op u af. Het betekent  dat u twee keer per dag moet gaan injecteren met insuline. Vervolgens is het , zeker in het begin, nodig om regelmatig de bloedsuiker-spiegel (glucose) te controleren. Het is daarom noodzakelijk om met uw huisdier langs te komen voor een diabetescontrole.

Diabetescontrole

U kunt voor de nodige begeleiding terecht bij onze Diabetesconsulentes. Bij de suikercontrole prikken ze bloed en overleggen indien nodig met de dierenarts over aanpassing van de dosering insuline. Ook kunnen zij u leren om zelf bloed te prikken, zodat u thuis de controles kunt uitvoeren. Vooral bij katten is dit vaak betrouwbaarder omdat stress invloed heeft op de hoogte van de bloedsuikerspiegel. Per telefoon of mail kunnen zij u dan adviseren over het aanpassen van de dosis insuline. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht met al uw  vragen over  de suikerziekte. Als het nodig is om een dagcurve te maken, waarbij uw kat een dag wordt opgenomen en elk uur bloed wordt afgenomen, dan zullen zij zich die dag over de kat ontfermen. Samen zorgen we ervoor dat suikerziekte geen belemmering is voor een leuk leven!

Vier op de vijf honden en katten van 3 jaar en ouder heeft gebitsproblemen. Een regelmatige gebitscontrole is daarom erg belangrijk bij gezelschapsdieren. Problemen beginnen vaak met de vorming van tandplak dat al snel omgezet wordt in tandsteen. Vervolgens gaat het tandvlees ontsteken. Als de ontsteking zich verder uitbreidt, kunnen tanden en kiezen spontaan uitvallen. Ook kunnen bacteriën via de bloedbaan terecht komen in belangrijke organen als het hart en de nieren.

Symptomen:

  • Stinken uit de bek
  • Bloederig speeksel
  • Moeite met kauwen of aan 1 kant kauwen
  • Pijnuitingen tijdens het eten

Maar ook als u zelf nog niet zoveel merkt  aan uw kat, kan er al sprake zijn van gebitsproblemen. Bij de jaarlijkse enting kijken we daarom standaard naar het  gebit.

In februari doen we ieder jaar mee aan de landelijke Maand van het Gebit, waarbij er ook altijd kortingsacties zijn voor gebitsverzorgende producten en speciale voeders.

We adviseren u om regelmatig het gebit van uw kat te controleren. Op www.gebitscontrole.nl vindt u informatie hoe u dit kunt doen.

Heeft u twijfel over het gebit van uw kat, dan kunt u bij Lingehoeve Diergeneeskunde altijd gratis het gebit laten controleren.

Zijn er eenmaal problemen, dan rest alleen een tandheelkundige behandeling. Onder narcose wordt het gebit grondig gereinigd en indien nodig worden aangetaste tanden en kiezen getrokken. Is het gebit  weer mooi schoon, dan zou het het beste zijn om regelmatig het gebit van uw kat te poetsen. Jammer genoeg laten katten dit veel minder goed toe dan honden. We adviseren dan ook om hier al als kitten mee te starten, zodat de kat eraan gewend is.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over gebitsverzorging, speciale voeding en gebitsverzorgende producten.

Samen houden we het gebit van uw kat gezond!

Hoe ouder uw dier wordt, hoe groter de kans op een vervelende chronische aandoening. We merken dan ook dat er een groeiende vraag is naar zorg specifiek voor het oudere dier. Daarom biedt Lingehoeve Diergeneeskunde u het Oudere Kat Consult aan.

Waarom is dit nodig?

Oude honden hebben een grotere kans om ziek te worden dan jonge katten. Veel ziekteverschijnselen worden vaak toegeschreven aan ouderdom. Maar in feite worden deze veroorzaakt door ziektes en komen vaker voor bij oudere katten. Denk hierbij aan nierproblemen, te snel werkende schildklier suikerziekte, gewrichtsproblemen, incontinentie en hartproblemen.

 

Het Oudere Kat Consult:

  • Uitgebreid gesprek en lichamelijk onderzoek
  • Bloedonderzoek
  • Urineonderzoek
  • Bloeddrukmeting
  • Optioneel: vaccineren als uw kat klinisch gezond is

Welke katten komen in aanmerking voor het Oudere Kat Consult?

– Alle katten van 12 jaar of ouder

Het is verstandig alle katten van 12 jaar of ouder eens per jaar te onderzoeken. Dit gebeurt standaard tijdens de jaarlijkse enting, maar tijdens het Oudere Kat Consult kunnen we hier uitgebreider de tijd voor nemen en screenen we uw kat ook via bloed- en urine onderzoek. Bepaalde ziekten en afwijkingen kunnen op deze manier al in een vroeg stadium worden ontdekt. Indien noodzakelijk, is het mogelijk om aanvullend onderzoek te doen.

– Oudere katten met vage klachten, zoals:

Meer drinken en plassen    Onzindelijkheid    Braken, diarree
Verminderde eetlust    Lusteloosheid en zwakte    Moeite met kauwen
Moeite met plassen    Onrustig gedrag
Moeite met ontlasting    Moeite met opstaan/springen
Vermageren    Slechte adem

 

Hoe ouder uw dier wordt, hoe groter de kans op een vervelende chronische aandoening. We merken dan ook dat er een groeiende vraag is naar zorg specifiek voor het oudere dier. Daarom biedt Lingehoeve Diergeneeskunde u het Oudere Hond Consult aan.

Waarom is dit nodig?

Oude honden hebben een grotere kans om ziek te worden dan jonge honden. Veel ziekteverschijnselen worden vaak toegeschreven aan ouderdom. Maar in feite worden deze veroorzaakt door ziektes. Deze ziektes komen wel vaker voor bij oudere honden. Denk hierbij aan suikerziekte, gewrichtsproblemen, incontinentie en hartproblemen.

Oudere Hond Consult:

  • Uitgebreid gesprek en lichamelijk onderzoek
  • Bloedonderzoek
  • Urineonderzoek (u dient zelf urine op te vangen en mee te nemen)
  • Het bespreken van de resultaten en het geven van adviezen en suggesties voor de toekomst
  • Optioneel: vaccineren als uw hond klinisch gezond is

Welke honden komen in aanmerking voor het Oudere Hond Consult?

Alle honden van 8 jaar of ouder

Het is verstandig alle honden van 8 jaar of ouder eens per jaar te onderzoeken. Dit gebeurt standaard tijdens de jaarlijkse enting, maar tijdens het Oudere Hond Consult kunnen we hier uitgebreider de tijd voor nemen. We screenen uw hond via bloed- en urine onderzoek.

Oudere honden met vage klachten

Verminderde activiteit    Hoesten tijdens rust    Braken, diarree
Verminderde eetlust    Omvallen zonder aanleiding    Verwarring, sloomheid
Moeite met plassen    Flauwtes    Blaffen zonder aanleiding
Moeite met ontlasting    Moeite met opstaan/lopen    Slecht zicht of gehoor
Hoesten na inspanning    Meer drinken, meer plassen    Slechte adem

 

Binnen het team van Lingehoeve Diergeneeskunde hebben speciaal opgeleide dierenartsen die zich hebben toegelegd op het Oudere Hond Consult. Heeft u vragen over dit programma of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op: Lienden (0488-482900) of Tiel (0344-616297).

Samen zorgen we voor een gezonde en fijne oude dag voor uw hond!

Een puppy is niet alleen heel erg leuk het brengt ook een grote zorg met zich mee. Graag bieden wij bij Lingehoeve Diergeneeskunde u een gratis puppyconsult aan.

Uiteraard wordt uw pup tijdens de enting op 9 en op 12 weken goed nagekeken door de dierenarts en besteden we daarbij veel aandacht aan het geven van advies. Tijdens het puppyconsult besteden we extra aandacht aan de groei van de pup. Een puppyconsult kunt u zien als een consultatiebureau voor pups.

Op 4, 5, 6 en 9 maanden controleert een paraveterinair de gezondheid en groei van de pup. Ook kunt u volop vragen stellen over de ontwikkeling en eventuele problemen bespreken. Bovendien blijft een bezoekje aan de dierenarts zo voor de hond een leuke aangelegenheid, met aandacht en hondenkoekjes. Een goede start voor een lang en gezond hondenleven!

Daarnaast organiseren we elke maand een Puppyparty. Uiteraard bent u op deze informatie-avond ook van harte welkom met uw pup.

Advies bij de aanschaf van een pup

Het aanschaffen van een nieuwe pup is hartstikke leuk. Een nieuw lid van het gezin brengt niet alleen veel plezier maar kan ook gelijk al voor wat problemen zorgen. Wij controleren voor u graag uw nieuwe pup. Echter, voor de aanschaf van een pup kunt u zelf ook al wat checks doen:

  1. Is de moeder van de pups aanwezig? U kunt zelf al veel aflezen van de moeder. Is de moeder een vrolijke hond die gelijk op je af komt of is het juiste een angstige hond? De pups kunnen de angst namelijk erfelijk mee krijgen van de moederhond. Daarom is het ook altijd goed om te vragen of er meer informatie is over de vader hond.
  2. Hoe worden de pups gehouden? Zitten ze in de schuur of juist in een huiselijke omgeving? Wat belangrijk is, is dat je ook let op hoe de hygiëne is .
  3. Worden de pups gesocialiseerd? De eerste socialisatiefase begint al met 3 weken. Het is zeer belangrijk dat de pups nieuwe dingen leren ontdekken maar ook gewend raken aan mensen. Doen ze dit en hoe doen ze dit?
  4. Hoe groot zijn de nestjes? Voor de pups is het heel belangrijk om met broertjes en zusjes te spelen. Zo kunnen ze elkaar uitdagen en kijken hoe ver ze kunnen gaan.
  5. Zijn de pups op de juiste momenten ontwormd? Pups krijgen vanuit de moeder altijd wormen mee, ontwormen begint met twee weken. Als de pups niet ontwormd zijn zie je vaak dat ze mager zijn met een bolle buik.

Kijk altijd goed waar u uw pup koopt. Dit is niet alleen belangrijk voor de pup, maar ook voor uzelf zodat u niet gelijk aan hoge kosten bent verbonden. Door een pup aan te schaffen bij een betrouwbare fokker helpt u mee tegen de strijd van handel van pups uit het buitenland.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website