Vleesvee

Vleesvee

De vleesveehouderij in Nederland is net zo divers als het aantal koeienrassen dat gehouden wordt voor de vleesproductie. Binnen ons praktijkgebied worden nog vrij veel “dikbillen” (Belgisch wit-blauw en verbeterd roodbond met name) gehouden, deze dieren zijn van nature veel meer bevleesd dan andere bekende vleesrassen zoals bijvoorbeel de blonde d’aquitaine.

Er zijn, naast de grotere bedrijven ook veel particulieren die voor de hobby een klein aantal vleeskoeien houden. Houders van koeien (dus ook hobbymatig gehouden dieren) die meer dan vijf volwassen dieren op hun UBN hebben staan, zijn verplicht om een één-op-één relatie aan te gaan met een (geborgde) rundveedierenarts. Bovendien moeten zij jaarlijks een bedrijfsbehandelplan en bedrijfsgezondheidsplan opstellen.

Op onze website vindt u informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden als dierenarts voor vleesvee. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met onze praktijk.

 

Uw dieren in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen.

Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ’s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).