Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Vleesvee

De vleesveehouderij in Nederland is net zo divers als het aantal koeienrassen dat gehouden wordt voor de vleesproductie. Binnen ons praktijkgebied worden als vleesvee nog vrij veel “dikbillen” gehouden. Dit zijn voornamelijk de Belgisch wit-blauw en verbeterd roodbond. Deze dieren zijn van nature veel meer bevleesd dan andere bekende vleesrassen zoals de blonde d’aquitaine.

Er zijn, naast de grotere bedrijven ook veel particulieren die voor de hobby een klein aantal vleeskoeien houden. Houders van koeien  die meer dan vijf volwassen dieren op hun UBN hebben staan, zijn verplicht om een één-op-één relatie aan te gaan met een (geborgde) rundveedierenarts. Dit geldt dus voor het hobbymatig houden van meer dan van vijf koeien. Bovendien moeten zij jaarlijks een bedrijfsbehandelplan en bedrijfsgezondheidsplan opstellen. Bekijk hier ook de KoeMonitor.

Op onze website vindt u informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden als dierenarts voor vleesvee. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met onze praktijk.

Actueel

Uw dier in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen. Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ’s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).

 

Doorzoek de website