Schapen en geiten

Schapen en geiten

Zowel voor bedrijfs- als hobbymatig gehouden kleine herkauwers, zoals schapen en geiten kunt u bij Lingehoeve Diergeneeskunde terecht.
Onze landbouwhuisdierenartsen (“veeartsen”) hebben allemaal affiniteit en (ruime) ervaring met schapen en geiten.

Huisvesting

Schapen hebben uiteraard een dikke vacht en zijn daarom goed bestand tegen kou en zelf regen. Toch is het verstandig om voor een droge overdekte schuilplek te zorgen. Ook geiten hebben een goede vacht maar kunnen beter niet op een natte bodem worden geplaatst. Ook geiten moeten dus voorzien zijn van een tochtvrije overdekte schuilplaats.

Voeding

Voor schapen die hobbymatig worden gehouden is ruwvoer voldoende. Dit kan aangevuld worden met hooi en gras. Kijk uit met snoeiafval, in onze tuinen komen veel giftige plantensoorten voor.

Naast voer is het ook belangrijk om schapen de juiste mineralen te geven. Dit kan door middel van een mineralenblok. Ook koper en zout zijn belangrijke mineralen en onmisbaar in de voeding van schapen.

 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met een van onze landbouwhuisdierenartsen via 0488 48 29 00. Gebruik 1 voor landbouwshuisdieren.

Uw dieren in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen.

Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).