Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Rund

De diergeneeskunde van het rund is op te delen in enkele sectoren: melkvee en vleesvee. Het vleesvee laat zich splitsen in dikbilhouderij, mestkalverenhouderij en stierenmesterij.

Melkvee

Bij De Lingehoeve Diergeneeskunde werken drie geborgde rundveedierenartsen, die in de dienst ondersteund worden door nog een spoedarts voor landbouwhuisdieren. Binnen onze praktijk is altijd minimaal één landbouwhuisdierenarts aan het werk. Ook ’s nachts en in het weekend zijn wij dus bereikbaar voor spoedgevallen en om zieke koeien te behandelen.
Het behandelen van zieke dieren en overige spoedgevallen (denk aan verlossingen), is echter al jaren niet meer het enige werk van de rundveedierenartsen. Natuurlijk kunt u bij ons diergeneesmiddelen halen, maar we bieden onder andere ook professionele bedrijfsbegeleiding, vruchtbaarheidsbegeleiding en alle mogelijkheden voor embryotransplantatie. Bovendien hebben wij een gecertificeerd laboratorium waar we onder andere snel en betaalbaar melkmonsters kunnen onderzoeken. Kijk in het keuzemenu links om te zien wat wij de melkveehouders binnen ons verzorgingsgebied kunnen bieden. Lees meer.

Vleesvee

De vleesveehouderij in Nederland is net zo divers als het aantal koeienrassen dat gehouden wordt voor de vleesproductie. Binnen ons praktijkgebied worden als vleesvee nog vrij veel “dikbillen” gehouden. Dit zijn voornamelijk de Belgisch wit-blauw en verbeterd roodbond. Deze dieren zijn van nature veel meer bevleesd dan andere bekende vleesrassen zoals de blonde d’aquitaine. Lees meer.

Kalf – Lingehoeve Diergeneeskunde

Geboortehulp

Doorgaans kan een koe haar kalf zelf ter wereld brengen. In sommige gevallen wil het echter niet lukken en is extra hulp nodig.

Kalf – Lingehoeve Diergeneeskunde 2

BBP & BGP

De veehouder is volgens de wet verplicht om zelf contact op te nemen met de dierenarts om een BBP en BGP te laten opstellen.

Koe – Lingehoeve Diergeneeskunde 4

Noodslachting

Een noodslachting is nodig wanneer het dier niet vervoerd mag worden maar is geschikt is voor consumptie.

Uier – Lingehoeve Diergeneeskunde 1

Uiergezondheid

Uiergezondheid blijft in Nederland een belangrijke afvoerreden van melkkoeien.

Rund – Lingehoeve Diergeneeskunde

Nieuwsbrieven

Hier vindt u een versie van onze laatste en eerder verstuurde nieuwsbrieven.

Actueel

Uw dier in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen. Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ’s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).

 

Doorzoek de website