Varken

Varken

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u ook terecht voor de beste varkensgezondheidszorg. We hebben op dit moment 1 geborgde varkensdierenarts (Wim Breukers). Zowel grote varkenshouderijen als hobbyisten kunnen we van dienst zijn.

Op varkenshouderijen doen we maandelijks IKB-inspecties om de gezondheid te monitoren en eventueel worden vaccinaties uitgevoerd (tegen bv vlekziekte, parvo, coli, clostridium, PRRS, mycoplasma, pia, circo, glässer of APP).  Daarnaast wordt er per trimester steekproefsgewijs bloed afgenomen om op ziektes als Aujeszky, SVD (blaasjesziekte) en Salmonella te controleren. Op vrijwillige basis kan er vaker bloed of mest afgenomen worden voor onderzoek op het voorkomen van andere bedrijfsgebonden ziektes. Verder kan er sectie gedaan worden op overleden dieren. Ook kan er uitgebreid slachtlijnonderzoek worden gedaan om afwijkingen aan karkassen te vinden, die te herleiden zijn naar bepaalde aandoeningen. Technische kengetallen worden met de veehouder besproken, waarna er eventueel managementmaatregelen genomen kunnen worden.  Elk jaar wordt het bedrijfsbehandelplan aangepast en wordt er een nieuw bedrijfsgezondheidsplan gemaakt met actiepunten om de gezondheid en het welzijn van de varkens op het bedrijf te kunnen verbeteren.

Door de vele mogelijkheden die we op de Lingehoeve hebben voor diagnostiek (bloedonderzoek, röntgen, echo, CTscan, sneltesten en scintigrafie), behandeling en chirurgie, bent u ook met uw hobbymatig gehouden varken(s) bij ons aan het juiste adres.

Voor vragen en advies kunt u altijd bij ons terecht tijdens het telefonisch spreekuur op werkdagen tussen 8 en 9 uur ’s ochtends: 0488-482900.

 

 

Uw dieren in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen.

Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ’s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).