Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Bedrijfsbegeleiding

Bedrijfsbegeleiding bij melkveebedrijven is een breed begrip, meestal draait bedrijfsbegeleiding om vruchtbaarheid (drachtcontrole en koeien controleren die niet tochtig worden) en het onthoornen van kalveren. Toch kan bedrijfsbegeleiding veel breder zijn.

Veel melkveehouders maken gebruik van de melkcontrole (MPR): iedere vier of zes weken wordt van alle koeien wat melk onderzocht op verschillende waarden. Die gegevens, samen met de hoeveelheid melk die een dier die dag gegeven heeft, worden samengevoegd weergegeven in de PirDap (vergelijkbaar met veemanager). De bedrijfsprestaties komen zo overzichtelijk in beeld.
Wij kunnen die gegevens vervolgens bekijken en naar aanleiding daarvan adviezen geven voor het hele koppel, of juist voor bepaalde individuele dieren. In de loop van de tijd kunnen we zo samen zorgen dat de kengetallen die u als veehouder belangrijk vindt, zo optimaal mogelijk worden.
Zeker nu is het verschrikkelijk belangrijk om koeien optimaal te laten produceren: veel veehouders in Nederland moeten door nieuwe regelgeving met minder dieren evenveel melk gaan produceren om het hoofd boven water te houden. Gelukkig is er vaak nog veel te verbeteren met onder andere goede bedrijfsadvisering en –begeleiding.

Vetwerk®

Vetwerk is een systeem dat bedrijfsprocessen op melkveehouderijen bewaakt. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor verdieping van de bedrijfsbegeleiding. Ofwel, Vetwerk brengt alle data die gebruikt kunnen worden door dierenartsen voor advisering aan hun melkveehouders samen in één systeem. Meer weten? Ga dan naar Vetwerk.

Als u meer wilt weten over de begeleiding op het gebied van vruchtbaarheid bij melkkoeien kijk dan bij vruchtbaarheid.

U kunt ons altijd bellen met vragen over bedrijfsbegeleiding en de mogelijkheden op uw bedrijf. Bel bij voorkeur tijden het telefonisch spreekuur van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00u en 09.00u. Dan zitten onze landbouwhuisdierenartsen voor u klaar. Voor spoedgevallen zijn wij natuurlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Kalf – Lingehoeve Diergeneeskunde

Geboortehulp

Doorgaans kan een koe haar kalf zelf ter wereld brengen. In sommige gevallen wil het echter niet lukken en is extra hulp nodig.

Kalf – Lingehoeve Diergeneeskunde 2

BBP & BGP

De veehouder is volgens de wet verplicht om zelf contact op te nemen met de dierenarts om een BBP en BGP te laten opstellen.

Koe – Lingehoeve Diergeneeskunde 4

Noodslachting

Een noodslachting is nodig wanneer het dier niet vervoerd mag worden maar is geschikt is voor consumptie.

Uier – Lingehoeve Diergeneeskunde 1

Uiergezondheid

Uiergezondheid blijft in Nederland een belangrijke afvoerreden van melkkoeien.

Rund – Lingehoeve Diergeneeskunde

Nieuwsbrieven

Hier vindt u een versie van onze laatste en eerder verstuurde nieuwsbrieven.

Actueel

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

 

Doorzoek de website