Embryotransplantatie

Embryotransplantatie

U kunt bij ons ook terecht voor embryotransplantatie (ET) bij koeien. Wij hebben op dit moment één geregistreerd embryotransplantatie-team, onder leiding van dierenarts Mies Pabon.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor embryotransplantatie:

  • u wilt van een van uw eigen dieren meer (vrouwelijke) nakomelingen (zie embryo-spoeling)
  • u wilt dieren aankopen, zonder de risico’s van ziekte-insleep. Denk daarbij ook aan het aankopen van genetisch zeer hoogwaardige dieren (zie embryo inzetten).
  • u heeft een dier dat niet drachtig wordt van inseminatie of dekking en u wilt dat dier toch graag drachtig krijgen (“laatste kans embryo”).

Als u meer informatie wil over de mogelijkheden voor ET bij uw koe(ien) neem dan gerust contact op met onze praktijk (bij voorkeur tijdens het telefonisch spreekuur van 8:00 u -9:00 u).

Uw dieren in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen.

Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).