Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Historie

Lingehoeve Diergeneeskunde is een moderne dierenkliniek in het hart van de Betuwe. In de hoofdvestiging te Lienden worden gezelschapsdieren, paarden een landbouwhuisdieren behandeld. In onze tweedelijns kliniek wordt diersoort specifiek en specialistisch gewerkt, met een ruim aanbod aan diagnostische en therapeutische mogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse kleinere locaties zoals Tiel, Tiel-Passewaaij, Zetten en Heteren waar wij gezelschapsdieren behandelen. Ook worden vanuit mobiele klinieken paarden behandeld in Noord-en Zuid-Holland.

 

Onze kliniek blinkt uit door haar werknemers. Met veel passie en liefde proberen wij elke dag weer kwaliteitszorg te leveren aan uw (huis)dier. Onze betrokken dierenartsen en paraveterinairen hebben allemaal hun eigen interessegebied en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

De basis van de huidige kliniek werd halverwege de vorige eeuw gelegd als dierenkliniek DAC Kesteren. Hier werden in de jaren 70 voornamelijk gezelschapsdieren behandeld. Gedurende de jaren 90 ontwikkelde de kliniek zich en werden naast gezelschapsdieren nu ook landbouwhuisdieren en paarden behandeld. Lingehoeve Diergeneeskunde zoals wij deze nu kennen is ontstaan uit een fusie tussen dierenklinieken DAP Zetten en DAC Kesteren in 2000. Met Dierenartsenpraktijk Tiel werd in 2007 gefuseerd.

 

Maatschapleden Jan-Jaap Pouwer (gezelschapsdieren), Peter Wiemer en Henk van der Veen (paard) en Arend Beekhuis, inmiddels gepensioneerd landbouwhuisdierenarts bouwden samen verder aan een sterke maatschap. Enkele jaren later werd de maatschap uitgebreid met gezelschapsdierenarts Alan Hof, landbouwhuisdierenarts Wim Breukers en paardenartsen Katja Winderickx en Anne Hiensch.

 

Het jaar 2020 was een bijzonder jaar. Door de uitbraak van het coronavirus, vierden wij ons twintigjarig bestaan op een bescheiden manier. Daarnaast werd het besluit genomen om te fuseren met dierenkliniek Dier-N-artsen in het Noord Brabantse Oosteind. De officiële fusie vond plaats op 1 januari 2021. Beide klinieken behouden hun naam en werkwijze. Met deze fusie is ook de maatschap uitgebreid met paardenartsen Rijk-Jan Pleijter en Peter van de Ven en landbouwhuisdierenartsen Bouwen Scheijgrond en Louis Zijlmans.

Met deze fusie willen we samen hoogwaardige specialistische diergeneeskundige zorg blijven leveren. Ook proberen we zodoende sterk te blijven in een zeer concurrerende markt.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Bij Lingehoeve Diergeneeskunde kunt u altijd terecht voor de beste zorg voor uw huisdier. Onze dierenartsen zijn betrokken, zeer kundig en uiteraard op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de diergeneeskunde. Daarnaast hebben veel dierenartsen uit interesse extra kennis en vaardigheden opgedaan in een of meerdere vakgebieden. Omdat we beschikken over een uitgebreid assortiment van de modernste apparatuur, zijn wij in staat om snel een diagnose en een optimale behandeling voor uw dier in te kunnen stellen.

Hiernaast vindt u een lijst met alle disciplines en mogelijkheden die wij te bieden hebben.

Doorzoek de website