Vakantie/buitenland

Vakantie/buitenland

Gaat u op vakantie naar het buitenland en gaat uw hond mee? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet de hond tijdig gevaccineerd worden tegen rabiës. Ook zijn een Europees dierenpaspoort en een chip verplicht. Voor sommige landen gelden nog aanvullende eisen (zie hier). Vergeet niet om ook naar de landen te kijken waar u doorheen reist.

Verder komen er in het buitenland vaker parasieten voor die tot ernstige ziektes kunnen leiden, soms pas maanden of  jaren later. Omdat deze parasieten worden overgebracht door onder andere teken, muggen en zandvliegjes is het belangrijk om uw dier hier goed en tijdig tegen te beschermen, zowel voor, tijdens als na de vakantie. Voor uw eigen gezondheid is het ook belangrijk om maatregelen te nemen tegen de vossenlintworm die vooral in Oost-Europa voorkomt.

Op deze website vindt u veel nuttige tips over het reizen met honden en hoe u het verblijf ter plaatse zo aangenaam mogelijk kunt maken voor uw hond.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Gaat u op vakantie naar het buitenland en gaat uw hond mee? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet de hond tijdig gevaccineerd worden tegen <a title=”Rabies” href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/rabies/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/rabies/”>rabiës</a>. Ook zijn een Europees dierenpaspoort en een chip verplicht. Voor sommige landen gelden nog aanvullende eisen (zie <a href=”https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/#” data-mce-href=”https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/#”>hier</a>).Verder komen er in het buitenland vaker parasieten voor die tot ernstige ziektes kunnen leiden, soms pas maanden of  jaren later. Omdat deze parasieten worden overgebracht door onder andere <a title=”Teken en tekenziektes” href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/teken/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/teken/”>teken</a>, <a title=”Hartworm” href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/hartworm/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/hartworm/”>muggen</a> en <a title=”Leishmania” href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/zandvliegjes/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/zandvliegjes/”>zandvliegjes</a> is het belangrijk om uw dier hier goed en tijdig tegen te beschermen, zowel voor, tijdens als na de vakantie. Voor uw eigen gezondheid is het ook belangrijk om maatregelen te nemen tegen de <a title=”Vossenlintworm” href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/vossenlintworm/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/gezelschapsdieren/hond/vakantie-buitenland/vossenlintworm/”>vossenlintworm</a> die vooral in Oost-Europa voorkomt.Op deze <a href=”http://www.licg.nl/x2/praktisch/reizen-en-vakantie/vakantie/vakantie-uw-dier-gaat-mee.html” data-mce-href=”http://www.licg.nl/x2/praktisch/reizen-en-vakantie/vakantie/vakantie-uw-dier-gaat-mee.html”>website</a> vindt u veel nuttige tips over het reizen met honden en hoe u het verblijf ter plaatse zo aangenaam mogelijk kunt maken voor uw hond.<br />