Zomerkwalen

Zomerkwalen

Het is heerlijk als het weer zomer is in het land. Lekker wandelen of zwemmen met uw hond is niet alleen voor u maar ook voor uw hond een fijne activiteit. Helaas kan de zomer ook vervelende kwaaltjes met zich meebrengen. Zomerkwalen zijn allemaal goed te behandelen mits de symptomen uiteraard tijdig worden opgemerkt.

Meest voorkomende zomerkwalen

  • Grasaren: De uiteinde van een grasaar heeft gemene weerhaakjes die blijven handen in oren, ogen, neus, vacht en poten van de hond
  • Teken: Deze kleine spinachtige parasieten bijten zich vast in de huid en nare ziektes overbrengen.
  • Vlooien: Komen vaker voor in de zomer. Door de warmte, zeker in huis kunnen de eitjes van de vlo zich beter ontwikkeling. Elk huisdier kan ze krijgen en geven vooral jeuk en huidirritatie.
  • Warm weer: Net als wij kunnen honden het erg warm krijgen en moeten daarom worden afgekoeld door koele plek of door veel te drinken. Temperaturen, zeker in een auto kunnen snel oplopen. Oververhitting komt daardoor bij uw hond sneller voor dan verwacht.
  • Ziektes: Er zijn verschillende besmettelijke ziektes waar uw hond tegenwoordig als pup al voor wordt gevaccineerd. Een van de bekendste is de Kennelhoest. Toch komt het nog regelmatig voor dat een hond ziek wordt, vooral in het buitenland is de kans op besmettelijke ziektes erg groot.

Er zijn nog een tal van andere zomerkwalen waar u rekening mee kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan het zwemmen in stilstaand water, maden of het verbranden van de neus door hitte van de zon. Wilt u meer weten waar u rekening mee moet houden of wilt u advies? Bel dan gerust voor een afspraak of tips of maak een afspraak via onderstaande knop.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.