Voor spoed zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 0488 48 29 00 | Contact

Voor spoed zijn wij 24 uur
per dag bereikbaar op
0488 48 29 00 | Contact

Shockwave paardenkliniek Lingehoeve Diergeneeskunde

Nieuw shockwave apparaat voor onze paardenkliniek

Sinds vorig week hebben we een nieuw shockwave apparaat in ons bezit aangezien het oude apparaat aan vervanging toe was. Hierdoor kunnen wij uw paard nog beter behandelen!

Shockwave is een therapie waarbij door middel van schokgolven een blessure wordt behandeld. Deze shockwaves bestaan uit drukgolven en dus niet uit elektrische schokken. De shockwaves worden van buiten af naar het te behandelen gebied uitgezonden. Dit gebeurt met een handstuk dat we precies op de goede plek kunnen plaatsen aan de buitenkant van het lichaam. Door de shockwaves wordt het blessure gebied extra getriggerd waardoor de bloedcirculatie en stofwisseling verbetert, dit draagt bij aan het herstel van de blessure. Daarnaast voorkomen de shockwaves verklevingen tussen de peesvezels en zorgt het voor een pijnstillend effect, doordat de zenuwen overprikkeld raken en daardoor pijnsignalen minder goed doorgeven. Shockwave is een therapie die 3 tot 4 keer herhaald moet worden met 2 weken tussentijd om het beoogde effect te behalen. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij chronisch degeneratief letsel of bij peesproblemen ter hoogte van een botaanhechting.

De shockwave is in de even weken op de locatie van Lingehoeve Diergeneeskunde in Lienden en in de oneven weken op de locatie van Dier-N-artsen Diergeneeskunde in Oosteind.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met de praktijk.

Doorzoek de website