Voorstellen nieuwe dierenarts

Ik ben Dewi Borkent, sinds 1 augustus 2019 werkzaam bij de Lingehoeve. Op donderdagen doe ik gebitsbehandelingen bij de dependance in Noord-Holland en op de overige dagen ben ik werkzaam in Lienden en omstreken, hier doe ik gebitsbehandelingen en de algemene buitenpraktijk.

In 2011 ben ik afgestudeerd in Gent (België). Daarna ben ik 4 weken naar Amerika gegaan voor een aanvullende cursus over paardengebitten. Vervolgens ben ik een kleine onderneming gestart als paardentandarts in Noord- en Zuid-Holland en ondertussen deed ik mijn eerste waarnemingen als algemeen paardenarts. Daarna heb ik een promotie onderzoek (PhD) in Edinburgh (Schotland) gedaan en voordat ik hier bij de Lingehoeve ben gaan werken heb ik nog in een doorverwijs kliniek in Duitsland gewerkt. Hier heb ik voornamelijk gebitten behandeld, maar ook de spoedgevallen en de anesthesie bij paarden deed ik daar.

Mijn promotie-onderzoek ging over cariës, of te wel gaatjes bij paarden. Hoe vaak het voorkomt, de risico-factoren, welke bacteriën mogelijks een rol spelen en hoe cariës eruit ziet onder de licht- en electronen- microscoop.

Heeft u verdere vragen hierover dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met het algemene nummer van De Lingehoeve (0488 48 29 00) of ik kan u hierover informeren tijdens een gebitsbehandeling van uw paard (dan kan gelijk gekeken worden of uw paard ook cariës heeft).

Afbeelding 1: Dierenarts Dewi Borkent