Verloskunde

Verloskunde

Op de paardenkliniek van Lingehoeve Diergeneeskunde wordt gedurende het veulenseizoen het hele scala aan verloskundige hulp geboden. Onze dierenartsen zijn 24 uur per dag bereikbaar voor het verlenen van hulp bij moeilijke geboortes.

Bij een geboorte die niet vlot verloopt, is soms een simpele repositie (het goedleggen van het veulen) al voldoende om het veulen ter wereld te helpen. In zeer moeilijke gevallen biedt een keizersnede uitkomst. Als het veulen overleden is, kan er ook worden overgegaan tot foetotomie.

Lingehoeve Diergeneeskunde biedt de mogelijkheid om uw merrie op de kliniek af te laten veulen. Wanneer er bij de eigenaar de noodzakelijke ervaring ontbreekt of wanneer men een moeilijke bevalling verwacht, kan de merrie op de kliniek worden opgenomen. De merrie wordt voorzien van een ‘birth-alarm’. Dit is gekoppeld aan een zendertje dat een signaal afgeeft wanneer de waterblaas breekt. Op die manier wordt onze dierenarts direct gewaarschuwd en kan er vanaf het begin van de geboorte assistentie worden verleend.

De beste zorg voor uw paard

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.