Orthopedie

Orthopedie

We spreken over orthopedie als uw paard een stoornis heeft aan de botten, spieren of gewrichten, kortom: het bewegingsapparaat. Kreupelheid is een van de meest voorkomende aandoeningen van het paard en het stellen van de juiste diagnose is het hoofddoel van een uitgebreid kreupelheidsonderzoek. Alleen op deze manier kan het probleem van het paard op de juiste wijze worden aangepakt. Om een goed kreupelheidsonderzoek uit te kunnen voeren heeft Lingehoeve Diergeneeskunde de beschikking over een overdekte rijbak (hal), een harde volte met speciale stenen die het uitglijden van de paarden, zelfs beslagen, verhinderen, een zachte volte, een overdekte monsterbaan en een monsterbaan in de open lucht.

Na een klinische beoordeling waarbij met lokale verdovingen de kreupelheid wordt gelokaliseerd, kunnen wij met behulp van beeldvormende technieken tot een juiste diagnose komen en een passende therapie aanbieden. Afhankelijk van de bevindingen tijdens het kreupelheidsonderzoek kan ook gebruik worden gemaakt van scintigrafie en CT-scan. Lingehoeve Diergeneeskunde werkt op het gebied van orthopedie nauw samen met specialisten wereldwijd, een fysiotherapeut en een goed uitgeruste smederij waardoor de patiënt direct voorzien kan worden van een correctief, orthopedisch beslag (zie hoefsmederij). Ook kunt u voor de nieuwste gewrichtsmedicaties (IRAP) of behandelingen van peesproblemen (PRP) terecht bij Lingehoeve Diergeneeskunde.

Alle klinische onderzoeken worden door middel van video vastgelegd. Deze video’s zijn uitsluitend voor interne controle en eventuele geschillen achteraf. Het beeldmateriaal wordt niet standaard meegestuurd met het opgemaakte verslag. Daarnaast is het wegens de privacy voorschriften niet toegestaan zelf te filmen tijdens uw bezoek bij ons.

De beste zorg voor uw paard!

We spreken over orthopedie als uw paard een stoornis heeft aan de botten, spieren of gewrichten, kortom: het bewegingsapparaat. Kreupelheid is een van de meest voorkomende aandoeningen van het paard en het stellen van de juiste diagnose is het hoofddoel van een uitgebreid kreupelheidsonderzoek. Alleen op deze manier kan het probleem van het paard op de juiste wijze worden aangepakt. Om een goed kreupelheidsonderzoek uit te kunnen voeren heeft Lingehoeve Diergeneeskunde de beschikking over een overdekte rijbak (hal), een harde volte met speciale stenen die het uitglijden van de paarden, zelfs beslagen, verhinderen, een zachte volte, een overdekte monsterbaan en een monsterbaan in de open lucht.Na een klinische beoordeling waarbij met lokale verdovingen de kreupelheid wordt gelokaliseerd, kunnen wij met behulp van <a href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/beeldvorming/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/beeldvorming/”>beeldvormende technieken</a> tot een juiste diagnose komen en een passende therapie aanbieden. Afhankelijk van de bevindingen tijdens het <a href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/orthopedie/kreupelheids-diagnostiek/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/orthopedie/kreupelheids-diagnostiek/”>kreupelheidsonderzoek</a> kan ook gebruik worden gemaakt van <a title=”Scintigrafie” href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/beeldvorming/scintigrafie/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/beeldvorming/scintigrafie/”>scintigrafie</a> en <a title=”CT scan” href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/beeldvorming/ct-scan/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/beeldvorming/ct-scan/”>CT-scan</a>. Lingehoeve Diergeneeskunde werkt op het gebied van orthopedie nauw samen met specialisten wereldwijd, een fysiotherapeut en een goed uitgeruste smederij waardoor de patiënt direct voorzien kan worden van een correctief, orthopedisch beslag (zie<a title=”Hoefsmederij” href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/hoefsmederij/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/hoefsmederij/”> hoefsmederij</a>). Ook kunt u voor de nieuwste gewrichtsmedicaties (<a href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/revalidatie/irap/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/revalidatie/irap/”>IRAP</a>) of behandelingen van peesproblemen (<a href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/revalidatie/prp/” data-mce-href=”http://www.delingehoeve.nl/paarden/onze-vakgebiedenspecialisaties/revalidatie/prp/”>PRP</a>) terecht bij Lingehoeve Diergeneeskunde.<br /><!– Begin content chapter –>