Hoefsmederij

Hoefsmederij

Onder leiding van rijksgediplomeerd hoefsmid Gert-Jan Korsman worden paarden en pony’s bij Lingehoeve Diergeneeskunde beslagen. Een deel van de clientèle komt voor normale hoefverzorging. Deze paarden worden iedere 6 tot 8 weken bekapt en beslagen.  Er zijn diverse beslagen mogelijk. De vorm kan verschillen en het materiaal kan variëren van kunststof tot ijzer of aluminium. Verder wordt bekeken of het misschien beter is het  ijzer te lijmen in plaats van te nagelen. Beslag en samenhangend daarmee de stand van de voet is voor een atleet of toekomstig atleet van ‘levensbelang’.

Ook bij veulens is de stand van de voet essentieel. Wij adviseren dan ook om al meteen na de geboorte  kritisch naar de jonge dieren te kijken. Vroegtijdige kleine correcties zijn immers relatief gemakkelijk uit te voeren. Zo kan op jonge leeftijd een goede basis worden gelegd voor de toekomst.

Speciale toepassingen

Er  zijn ook  paarden die  voor speciaal orthopedisch beslag aangeboden worden. Dit kunnen  patiënten zijn die op Lingehoeve Diergeneeskunde zijn geopereerd of zijn onderzocht in verband met kreupelheid. Bij paarden met orthopedische problemen wordt, afhankelijk van de aandoening en diagnose door de behandelend dierenarts en hoefsmid, het beslag bepaald om het paard optimaal te ondersteunen gedurende de revalidatie.  Het kan ook gebeuren dat patiënten die onder behandeling zijn in het kader van hun revalidatie een speciaal beslag geadviseerd krijgen.Daarnaast zijn er ook door hun eigen dierenarts doorgestuurde patiënten met speciale beslagwensen; aan die wensen wordt hier tegemoet gekomen.

Met enige regelmaat komen collega-hoefsmeden voor overleg naar de Lingehoeve.  Indien gewenst wordt samen met uw eigen hoefsmid een passende oplossing gekozen en uw paard beslagen of bekapt.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.paardenpodiatrie.nl

1. Bekapt voor en na 2. Hoornscheur: lucht gelegd en gestabiliseerd
3. Uitgebreide hoefwand resectie bij losse wand 4. Open toon ijzer
5. Full roller aluminium ijzer met hoofpad 6. Orthopedisch beslag
 SONY DSC
Gert-Jan Korsman aan het werk.

De beste zorg voor uw paard!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.