Even voorstellen: de afdeling Orthopedie

Paarden met klachten aan het bewegingsapparaat kunnen op onze kliniek worden behandeld door twee zeer kundige orthopeden: Henk van der Veen en Katja Winderickx. Wij stellen ze hier afzonderlijk aan u voor.

Katja Winderickx (erkend paardenarts) is sinds anderhalf jaar werkzaam bij onze kliniek. Opgegroeid tussen de paarden heeft zij zich ontwikkeld tot een zeer gepassioneerd paardenarts. Voorheen heeft zij reeds tien jaar als paardenpracticus gewerkt bij “ Stad en Land Dierenklinieken” in Amsterdam, waar zij zeer geliefd was vanwege haar betrokkenheid, kundigheid en duidelijkheid. De paardenklanten van “Stad en Land Dierenklinieken” zijn sinds 1 mei 2016 ‘overgenomen’ door Lingehoeve Diergeneeskunde Noord Holland.

In de tijd dat Katja werkzaam is bij onze kliniek heeft ze zich ontwikkeld van een kundige eerstelijnsdierenarts tot een gekwalificeerde tweedelijns orthopedische paardendierenarts.  Begin december heeft zij het zeer zware internationale examen van de ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology) afgelegd. Er zijn wereldwijd slechts 34 dierenartsen die het examen met goed gevolg hebben afgelegd.

Henk 3Henk van der Veen (erkend paardenarts) is reeds 20 jaar werkzaam op onze kliniek. Hij is internationaal gecertificeerd ISELP specialist (vanaf 2008) en erkend keuringsdierenarts. Dit wil zeggen dat hij aankoopkeuringen mag uitvoeren die zonder tussenkomst van de inspecteur door verzekeringen geaccepteerd worden.

Naast zijn werkzaamheden op de kliniek is Henk internationaal een gewaardeerd spreker en instructeur bij VetPD (Veterinary Professional Development) Dit is een organisatie die  voor praktiserende dierenartsen cursussen organiseert, waarbij gedegen onderliggende kennis gepaard gaat met zeer praktische wetlabs (praktijk workshops). In de Scandinavische landen, maar ook in Duitsland, Polen en Tsjechië zijn deze cursussen zeer populair en altijd volgeboekt.

 Naast deze tweedaagse cursussen wordt Henk van der Veen ook regelmatig gevraagd om instructeur te zijn op ISELP-modules. Dit zijn 2,5- daagse cursussen waarbij de verschillende onderdelen van het paard  (8 modules) zeer uitgebreid behandeld worden waarbij kennis van anatomie, biomechanica en beeldvorming de kernbegrippen zijn.

De zo opgedane internationale kennis  van Henk en Katja kan direct toegepast worden op de patiënten die zij dagelijks behandelen bij Lingehoeve Diergeneeskunde. U kunt dus hoogwaardige toegepaste veterinaire kennis van onze orthopeden verwachten!

Foto’s: Jorieke Westhoff