Terugblik op de Dag van de dierenartsassistent

Maandag 1 oktober werden al onze assistenten in het zonnetje gezet, want het was nationale dag van de dierenartsassistent!! Dit konden wij natuurlijk niet zo maar voor bij laten gaan, want wij kunnen niet zonder deze geweldige assistenten! En daarom zijn wij ze heel dankbaar!

Ben je ook benieuwd wat een dierenartsassistent allemaal op een dag uitspookt? Lees dan het verhaaltje hieronder:
Dierenartsassistenten zijn de helpende hand van een dierenarts, dat is een belangrijke maar vooral ook een leuke taak. Ze staan klaar om klanten te verwelkomen als ze op consult komen, maar geven ook een luisterend oor en troosten eigenaren wanneer dat nodig is.
Een patiënt wordt opgenomen voor een operatie maar vindt het erg spannend. De assistent stelt de patiënt door middel van o.a. een aai over zijn/haar kop gerust. Bij een operatie is de assistent er van het begin tot het eind erbij. Ze zorgen dat de patiënt goed gaat slapen en dat de patiënt gedurende de operatie ook goed blijft slapen. Ook is de assistent er bij wanneer de patiënt wakker wordt en ook na de operatie stelt de assistent de patiënt weer gerust.
Verder zijn er ook taken in het laboratorium, zoals urine-, bloed- en ontlastingsonderzoeken die uitgevoerd worden door de assistenten.
Samen met de dierenarts zorgt een dierenartsassistent dat alle dieren de beste zorg krijgen en dat ze weer vrolijk naar huis kunnen!