Hoge bloeddruk kat

Deze lieve kat Vaty kwam bij ons met klachten van wankelen en grote pupillen. Vaty was oud, maar deed het tot voor kort nog goed.
Bij het onderzoek zagen we het netvlies los liggen, dit kan een symptoom  zijn van een te hoge bloeddruk. Bij de meting bleek inderdaad dat dit het geval was.

Meteen is Vaty met de medicatie tegen hoge bloeddruk begonnen en zijn baasje zag hier snel resultaat van! Vaty voelde zich alweer een stuk beter. Het zicht zal niet meer terugkomen, maar blinde katten redden zich erg goed in een bekende omgeving.

De bloeddruk bij katten is een beetje een ondergeschoven kindje. Zeker bij oudere katten kan dit veel schadelijke gevolgen hebben. Omdat er geen duidelijke symptomen van een hoge bloeddruk zijn, is dit een gevaarlijke aandoening. U kunt het niet tot nauwelijks merken als uw dier lijdt aan een hoge bloeddruk, maar de gevolgen kunnen vreselijk zijn: hartfalen, blindheid door netvliesloslating, nierproblemen en hersenbloedingen kunnen voorkomen en zijn vaak onomkeerbaar.

Voor elk ouder dier is het nuttig om de bloeddruk te bepalen. Is uw huisdier echter al bekend is met deze aandoening dan houden we uw dier zeker onder controle, zodat we de dosering aan kunnen passen waar dit nodig is.