Pluimvee en hobbydieren

Pluimvee en hobbydieren

Deze categorie omvat een veelheid aan diersoorten. Naast alle soorten pluimvee valt te denken aan (mini)varkens, hangbuikzwijnen, (dwerg)geiten, schapen, alpaca’s, walibi’s, duiven en andere vogels.

Ze worden meestal in tuintjes en schuurtjes gehouden en soms is kennis over de huisvesting en verzorging niet optimaal aanwezig. Alvorens dergelijke dieren te kopen is het van belang dat men zich verdiept over de leefomstandigheden en de kosten die het houden van deze dieren met zich meebrengt.

Voor vragen en adviezen kunt u altijd bij ons terecht. Elke werkdag  tussen 8.00 en 9.00 uur hebben we telefonisch spreekuur: 0488-482900.

Uiteraard staan wij ook voor u klaar bij ziekte of andere problemen bij uw dier(en). Door de vele mogelijkheden die we op de Lingehoeve hebben voor diagnostiek (bloedonderzoek, röntgen, echo, CTscan, sneltesten en scintigrafie), behandeling en chirurgie, bent u ook met uw hobbymatig gehouden dieren bij ons aan het juiste adres. Duivenmelkers kunnen bij ons terecht voor de verplichte vaccinaties.

Op de volgende site vindt u veel nuttige informatie:

www.levendehave.nl

Uw dieren in goede handen

Onze veeartsen dragen zorg voor de behandeling van zieke runderen, varkens, geiten, schapen en pluimvee. Tevens bieden zij professionele bedrijfsbegeleiding. Ons werkgebied omvat de Betuwe en Rhenen.

Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met zaterdag bellen tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends: 0488-482900. Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op 0488-482900  (optie 1, landbouwhuisdieren).