Themamiddag/boerenlunch maandag 10 september

Graag nodigen wij alle geïnteresseerde melkveehouders uit voor onze thema-middag over uiergezondheid op maandag 10 september aanstaande. Uiergezondheid is altijd een belangrijk thema en met de introductie van smalspectrumbehandeling van mastitis staat er de komende jaren veel te gebeuren. Met de overgang van breedwerkende injectoren naar een aanpak afgestemd op de mastitisverwekker, kunnen we als sector een verdere bijdrage leveren aan een verantwoorde inzet van antibiotica.

Tijdens de thema-middag laten we u zien wat de mogelijkheden van een gerichte aanpak zijn, wat erbij komt kijken en hoe u op een verantwoorde manier op deze nieuwe werkwijze kunt overschakelen. Gastspreker Diewertje van den Dungen, uiergezondheidsspecialist bij Zoetis, zal op een interactieve wijze de verschillende aspecten van smalspectrumaanpak van mastitis met u doorlopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van maatwerk in mastitisaanpak op uw bedrijf? Bezoek dan onze thema-middag op 10 september aanstaande in Lienden. U bent harte welkom, evenals uw partner en medewerker(s).

PROGRAMMA
12:00 Ontvangst met lunch
12:15 Smalspectrumaanpak mastitis:
De mogelijkheden van smalspectrumaanpak op uw bedrijf
13:30 Het nut van bacteriologisch onderzoek bij uierontsteking
14:00 Afsluiting

AANMELDEN
Voor aanmelden of meer informatie kunt u een mailtje sturen naar landbouwhuisdieren@delingehoeve.nl.

LOCATIE
Lingehoeve Diergeneeskunde
Veldstraat 3a, Lienden