Opname medium care

Opname medium care

De Lingehoeve beschikt over de mogelijkheid om uw dier voor kortere of langere tijd op te nemen, voor observatie, verdere diagnostiek en/of behandeling. Onze opname heeft ruime hokken, een aparte afdeling voor honden en katten en een quarantaine voor dieren die een besmettelijke ziekte hebben of hiervan verdacht worden. Een van onze opnamedierenartsen en een team van paraveterinairen ontfermen zich over de verzorging en behandeling van opgenomen patiënten, ook in het weekend.

Veel dieren in de opname liggen 24 uur per dag aan het infuus. Door het gebruik van flexibele infuusslangen kunnen ze zich vrij in hun hok bewegen en kunnen honden ook makkelijk worden uitgelaten. De meeste dieren tolereren hun infuus goed, maar soms is een kraag nodig. Dieren die mogen eten krijgen hoogwaardige voeding en indien nodig wordt tijdig gestart met dwangvoeding om ondervoeding en daarmee een slechtere genezing te voorkomen.

Wilt u op bezoek komen, dan kan dit op doordeweekse dagen tussen 15.30 en 16.30 uur. In het weekend is bezoek alleen mogelijk in overleg met de dienstdoende dierenarts. Natuurlijk houden we u op de hoogte van de toestand van uw dier. U wordt elke ochtend gebeld en indien nodig nemen we meerdere keren per dag contact met u op. Zodra de toestand van het dier het toelaat, kan het verdere herstel en de nabehandeling thuis plaats vinden.

Medium Care wil zeggen dat we heel veel kunnen betekenen voor onze opnamepatiënten. Het geven van intraveneus infuus, 24 uurs-medicatie of een bloedtransfusie is geen probleem, evenmin als het plaatsen van urinekatheters en thoraxdrains. We zijn echter geen Intensive Care: er is geen nachtbewaking aanwezig. ’s Avonds controleert de dienstdoende dierenarts nog enkele malen de patiënten in de opname en indien nodig vindt er ’s nachts nog 1 controle plaats.

Uiteraard staan alle mogelijkheden van de Lingehoeve (zoals bloedonderzoek, röntgen, echo en CT) ter beschikking om ook in de opname de beste zorg te leveren voor uw dier.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.