Chirurgie

Chirurgie

Lingehoeve Diergeneeskunde heeft alle benodigde kennis, vaardigheden en apparatuur in huis om allerlei soorten operaties uit te voeren. U kunt bij ons terecht voor standaard ingrepen zoals castratie, sterilisatie en het verwijderen van bultjes. Maar ook voor orthopedische operaties, zoals botbreuken, gescheurde voorste kruisband (knie) en losliggende fragmentjes in de elleboog en schouder (OCD, LPC, LPA), bent u bij ons aan het juiste adres. Ook meer gecompliceerde weke delen-chirurgie, zoals ingrepen aan maagdarmkanaal, blaas of ingrepen in de borstkas, kunnen we uitvoeren. Indien nodig wordt een specialist chirurg ingeschakeld, bijvoorbeeld voor het opereren van rug- en halshernia’s.

Enkele van onze dierenartsen hebben zich toegelegd op laparascopische ingrepen. Dit zijn vooral laparoscopische sterilisaties, maar ook het vastzetten van de maag bij patiënten met een verhoogd risico op een maagkanteling of het verwijderen van een niet ingedaalde testikel (binnenbal) behoort tot de mogelijkheden. Bij een laparoscopische ingreep worden 2 kleine gaatjes gemaakt in de buikwand. Via het ene gaatje gaat een kleine camera naar binnen en via de andere opening het benodigde instrumentarium. Het grote voordeel van deze manier van opereren is het goede (over)zicht: de gehele buikholte kan nauwkeurig worden bekeken. Een ander voordeel is het snelle herstel na de ingreep. Doordat er maar 2 kleine wondjes zijn gemaakt, is het dier heel snel weer hersteld, met een minimum aan napijn.

De meeste operaties zijn poliklinisch: u komt het dier ’s ochtends brengen, de operatie vindt in de ochtend plaats en aan het eind van de middag kunt u uw dier weer komen ophalen. Voor een operatie zal uw dier onder narcose worden gebracht. Meer informatie hierover vindt u onder anesthesie.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.