Voortplanting

Voortplanting

Katten zijn vanaf 6 maanden leeftijd geslachtsrijp. Poezen worden vanaf die leeftijd krols. Wilt u geen nestje, dan adviseert  Lingehoeve Diergeneeskunde om uw kat op 6 maanden te laten steriliseren. Hiermee minimaliseert de kans op melkkliertumoren (borstkanker) en baarmoederontsteking op latere leeftijd. Wij raden het gebruik van de poezenpil af, omdat deze de kans op baarmoederontsteking, melkkliertumoren en suikerziekte vergroot (zelfs al na één keer gebruik!).

Katers kunnen gaan sproeien (geurmerk achterlaten door ergens tegenaan te plassen). Bovendien maken ze vaak lange zwerftochten op zoek naar een krolse poes, met grote kans op aanrijdingen en vechtpartijen onderweg. Daarom adviseren we om de kater te castreren op de leeftijd van 6 maanden.

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.