Voeding

Voeding

Wat is een goede voeding voor uw kat? Dit is een vraag die niet zo makkelijk is te beantwoorden. Belangrijk is ten eerste dat het voer voldoet aan de behoeftes van de kat. Die zijn onder andere afhankelijk van de leeftijd en de activiteit (binnen- of buitenkat). Het voer heeft daarnaast invloed op de vacht en de ontlasting. Waar de ene kat het goed op doet, werkt niet automatisch voor de ander. Uiteraard moet het voer ook smakelijk zijn.

Er zijn allerlei soorten voer verkrijgbaar, zoals droogvoer (brokken), natvoer (blik), en al dan niet kant en klare rauwvlees-voeding. Kies in elk geval altijd voor een voeding met de vermelding ‘compleet’ of ‘volledig’, om te voorkomen dat uw kat belangrijke voedingsstoffen tekort komt. Indien u van voer wilt veranderen, doe dit dan altijd geleidelijk en meng het nieuwe voer in steeds grotere hoeveelheid door het oude voer. Anders kunnen problemen ontstaan zoals buikpijn en diarree.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over de juiste voeding voor uw kat. Lingehoeve Diergeneeskunde heeft diverse hoogwaardige onderhoudsvoeders in het assortiment. Daarnaast hebben we een uitgebreide collectie dieetvoeders voor uiteenlopende problemen. Deze dieetvoeders zijn niet in de dierenwinkel verkrijgbaar en maken onderdeel uit van de behandeling van allerlei ziektes, zoals nierproblemen, maagdarmklachten, allergie en blaasgruis.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.