Vaccinatie

Vaccinatie

Om uw kat gezond te houden en te beschermen tegen een aantal ernstige ziektes is het nodig om regelmatig te vaccineren. Bij de vaccinatie wordt een injectie met dode of verzwakte ziektekiemen gegeven. Hierdoor komt er een reactie van het afweersysteem op gang, zodat antistoffen tegen die ziektekiemen worden aangemaakt. Als de kat daarna in contact komt zo’n ziektekiem, dan wordt deze uitgeschakeld voordat de kat ziek wordt.

Om voldoende antistoffen te maken, moet een vaccinatie indien deze voor het eerst gegeven wordt altijd herhaald worden. Omdat in de loop van de tijd de antistoffen in het lichaam van de kat minder worden, is het vervolgens nodig om de vaccinatie regelmatig te herhalen. Zonder regelmatige herhaling heeft vaccineren geen zin en loopt uw kat onnodig risico! Uiteraard zijn we bij Lingehoeve Diergeneeskunde op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van vaccinatie. Voor kittens en volwassen katten gelden verschillende vaccinatieschema’s. Wilt u weten tegen welke ziektes gevaccineerd kan worden, klik dan hier.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.