Oudere kat

Oudere kat

Onze huisdieren worden gelukkig steeds ouder. Dit is te danken aan een goede verzorging en de hoge kwaliteit van moderne diervoeders. Maar ook de kwaliteit van onze diergeneeskundige zorg draagt hier in hoge mate aan bij. De diergeneeskunde heeft grote sprongen gemaakt in de afgelopen jaren. We kunnen uw dier steeds beter behandelen, doordat we meer weten en kunnen. Bovendien leveren we een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van uw dier door het voorkómen van ziektes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaccineren en ontwormen.

Helaas is niet iedere ziekte te voorkomen. Hoe ouder uw dier wordt, hoe groter de kans op een vervelende, chronische aandoening wordt. Omdat onze katten steeds ouder worden, komen deze ziektes steeds vaker voor. We merken ook dat er een groeiende vraag is naar zorg specifiek voor het oudere dier. Daarom biedt Lingehoeve Diergeneeskunde u het Oudere Kat Consult aan.

U kunt zich afvragen of dit nodig is? Wij vinden van wel. Oude katten hebben namelijk een grotere kans om ziek te worden dan jonge katten. Veel ziekteverschijnselen worden vaak toegeschreven aan ”de ouderdom”. Maar in feite worden deze veroorzaakt door ziektes die vaak bij oude dieren voorkomen, zoals nierproblemen, te snel werkende schildklier, suikerziekte, hartproblemen en gewrichtsproblemen. Hoe eerder we deze ziektes opsporen, hoe sneller we met een behandeling kunnen starten. Vaak is dan de kans op een succesvolle behandeling veel groter! Samen met u kunnen we zo zorgen voor een langere levensduur en een betere levenskwaliteit voor uw kat.

Binnen het Oudere Kat Consult zullen we de volgende stappen doorlopen:

  • Uitgebreid gesprek en lichamelijk onderzoek
  • Bloedonderzoek (o.a. bloedsuiker, lever- en nierwaarden, schildklierwaarde)
  • Urineonderzoek
  • Bloeddrukmeting

Totale kosten 125,97 € (incl. BTW)

  • Optioneel: vaccineren als uw kat klinisch gezond is (de vaccinatiekosten zijn niet bij dit bedrag inbegrepen, consultkosten die normaal worden gerekend, komen echter wel te vervallen)

Welke katten komen in aanmerking voor het Oudere Kat Consult?

– Alle katten van 12 jaar of ouder

Het is verstandig alle katten van 12 jaar of ouder eens per jaar te onderzoeken. Dit gebeurt standaard tijdens de jaarlijkse enting, maar tijdens het Oudere Kat Consult kunnen we hier uitgebreider de tijd voor nemen en screenen we uw kat ook via bloed- en urine onderzoek. Bepaalde ziekten en afwijkingen kunnen op deze manier al in een vroeg stadium worden ontdekt. Indien noodzakelijk, is het mogelijk om aanvullend onderzoek te doen.

– Oudere katten met vage klachten, zoals:

Meer drinken en plassen     Onzindelijkheid     Braken, diarree
Verminderde eetlust     Lusteloosheid en zwakte     Moeite met kauwen
Moeite met plassen     Onrustig gedrag
Moeite met ontlasting     Moeite met opstaan/springen
Vermageren     Slechte adem

 

Hoe regel ik een Oudere Kat Consult voor mijn kat?
Binnen Lingehoeve Diergeneeskunde houden twee dierenartsen zich bezig met het Oudere katten programma. Aletta Mulder in de kliniek in Lienden en Zetten, telefoonnummers 0488-482900 en 0488-451213, en Richard de Bruijn en Annika Bieze in de kliniek in Tiel, telefoonnummer 0344-616297.

Samen zorgen we voor een gezonde oude dag voor uw kat!

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.