Dentale röntgenfoto

Dentale röntgenfoto

Net als bij mensen, kunnen er bij dieren ook röntgenfoto’s van het gebit gemaakt worden, ook wel dentale röntgen genoemd.

Als je bij een dier het gebit bekijkt, dan kan je wel de kroon van de tand of kies zien, maar kan je niets zeggen over de wortel, ligamenten of het kaakbot. Daarom is het maken van dentale röntgenfoto’s een belangrijk onderdeel voor een goede gebitsbehandeling.

Vaak zie je bij een aangedaan element aan de buitenkant dat deze getrokken moet worden. Soms is dit element alleen gebroken waardoor er wortelresten kunnen achterblijven. Dankzij de dentale röntgen kan je controleren of er nog wortelresten aanwezig zijn.

Daarnaast komt er bij katten regelmatig een aandoening voor, de resorptie laesie, waar we alleen met de röntgenfoto de verschillende typen kunnen onderscheiden. Het is belangrijk om deze typen te onderscheiden omdat de behandeling voor de typen verschild. Bij het ene type is de wortel al volledig opgelost waardoor je alleen kroonamputatie hoeft te doen. Bij het andere type moet de wortel wel verwijderd worden.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.