Chippen

Chippen

Jaarlijks worden heel veel katten vermist die nooit meer de weg terug vinden  naar hun eigenaar. Daarom adviseert Lingehoeve Diergeneeskunde om elke kat te laten chippen. Op die manier kan uw dier snel teruggevonden worden bij vermissing. De chip of transponder heeft de grootte van een rijstkorrel en wordt met een injectienaald ingebracht onder de huid tussen de schouderbladen. Hier merkt de kat weinig van. Met een speciaal afleesapparaat (chipreader) kunnen dierenambulances, asiels en dierenartsen het chipnummer aflezen en in een centrale database nazoeken wie de eigenaar is. Dit systeem maakt het mogelijk om uw kat snel te traceren. Voor reizen naar het buitenland is een chip altijd verplicht en gelden ook aanvullende eisen. De chip gaat levenslang mee en levert geen problemen op voor uw kat.

U kunt bij ons een afspraak maken om uw kat te laten chippen. Laat u dit doen tijdens een operatie dan krijgt u zelfs korting. Wij dragen zorg voor de registratie. Heeft u een kitten of nieuwe kat in huis en is deze al gechipt? Dan moet u er zelf voor zorgen dat de chip op uw naam wordt geregistreerd. Dit kan via deze site. Hier kunt u ook wijzingen doorgeven zoals een verhuizing of een nieuw telefoonnummer.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.