Leishmania

Leishmania

Leishmania is een parasiet die in grote delen van de wereld voor komt en ook problemen veroorzaakt bij mensen. De hond vormt een belangrijke besmettingsbron voor mensen. Bij katten komt de ziekte nauwelijks voor. Leishmania wordt overgebracht door zandvliegjes. De ziekteverschijnselen treden op zijn vroegst een maand na infectie op, maar meestal pas jaren later. De symptomen zijn vaak vaag en worden veroorzaakt door allerlei ontstekingsreacties. Klachten die vaak worden gezien zijn vermageren, wisselende koorts, opgezette lymfklieren, huidklachten, oogproblemen, nierfalen en kreupelheid.

Er is geen vaccin tegen Leishmania. Daarom is het heel belangrijk om uw kat te beschermen tegen zandvliegjes. Het beste kan hiervoor een tekenband worden gebruik die ook werkzaam is tegen zandvliegjes en muggen. Houdt uw kat tussen zonsondergang en zonsopgang binnen, want zandvliegjes zijn vooral ‘s avonds en ‘s nachts actief. Een muskietennet kan eveneens zinvol zijn.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.