Gratis gebitscontrole

Gratis gebitscontrole

Vier op de vijf honden en katten van 3 jaar en ouder heeft gebitsproblemen. Het begint met de vorming van tandplak dat al snel omgezet wordt in tandsteen. Vervolgens gaat het tandvlees ontsteken. Als de ontsteking zich verder uitbreidt, kunnen tanden en kiezen spontaan uitvallen. Ook kunnen bacterieën via de bloedbaan terecht komen in belangrijke organen als het hart en de nieren. Klachten die kunnen wijzen op gebitsproblemen zijn: stinken uit de bek, bloederig speeksel, moeite met kauwen of aan 1 kant kauwen of pijnuitingen tijdens het eten.

Maar ook als u zelf nog niet zoveel merkt  aan uw kat, kan er al sprake zijn van gebitsproblemen. Bij de jaarlijkse enting kijken we daarom standaard naar het  gebit.

In februari doen we ieder jaar mee aan de landelijke Maand van het Gebit, waarbij er ook altijd kortingsacties zijn voor gebitsverzorgende producten en speciale voeders.

We adviseren u om regelmatig het gebit van uw kat te controleren. Op www.gebitscontrole.nl vindt u informatie hoe u dit kunt doen.

Heeft u twijfel over het gebit van uw kat, dan kunt u bij Lingehoeve Diergeneeskunde altijd gratis het gebit laten controleren.

Zijn er eenmaal problemen, dan rest alleen een tandheelkundige behandeling. Onder narcose wordt het gebit grondig gereinigd en indien nodig worden aangetaste tanden en kiezen getrokken. Is het gebit  weer mooi schoon, dan zou het het beste zijn om regelmatig het gebit van uw kat te poetsen. Jammer genoeg laten katten dit veel minder goed toe dan honden. We adviseren dan ook om hier al als kitten mee te starten, zodat de kat eraan gewend is.

Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor advies over gebitsverzorging, speciale voeding en gebitsverzorgende producten.

Samen houden we het gebit van uw kat gezond!

 

Een gebitssanering door Jan-Jaap Pouwer, een van onze dierenartsen:

Tandenpoetsen bij de kat:

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.