Diabetescontrole

Diabetescontrole

Indien bij uw kat suikerziekte wordt geconstateerd, komt er veel op u af. Het betekent  dat u twee keer per dag moet gaan injecteren met insuline. Vervolgens is het , zeker in het begin, nodig om regelmatig de bloedsuiker-spiegel (glucose) te controleren. Het is daarom noodzakelijk om met uw huisdier langs te komen voor een diabetescontrole.

Diabetescontrole

U kunt voor de nodige begeleiding terecht bij onze Diabetesconsulentes. Bij de suikercontrole prikken ze bloed en overleggen indien nodig met de dierenarts over aanpassing van de dosering insuline. Ook kunnen zij u leren om zelf bloed te prikken, zodat u thuis de controles kunt uitvoeren. Vooral bij katten is dit vaak betrouwbaarder omdat stress invloed heeft op de hoogte van de bloedsuikerspiegel. Per telefoon of mail kunnen zij u dan adviseren over het aanpassen van de dosis insuline. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht met al uw  vragen over  de suikerziekte. Als het nodig is om een dagcurve te maken, waarbij uw kat een dag wordt opgenomen en elk uur bloed wordt afgenomen, dan zullen zij zich die dag over de kat ontfermen. Samen zorgen we ervoor dat suikerziekte geen belemmering is voor een leuk leven!

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.