Kunstmatige Inseminatie

Kunstmatige Inseminatie

Met behulp van progesteronbepaling in het bloed kunnen we u adviseren over het juiste dekmoment. De meeste dekkingen vinden op de natuurlijke manier plaats. Maar soms zijn er redenen waarom dit niet lukt: de reu is niet ervaren genoeg, de teef wil zich  niet laten dekken of de koppeling komt  niet goed tot stand. In zulke gevallen kan KI (kunstmatige inseminatie) uitkomst bieden.

Het zaad wordt ter plekke zo steriel mogelijk afgenomen en nagekeken op kleur, hoeveelheid, concentratie en beweeglijkheid. Daarna wordt het met een Noorse pipet diep in de vagina ingebracht, tot voor de baarmoedermond.

Wilt u weten of KI voor uw hond een optie is of heeft u andere vragen rondom de dekking, dan kunt u uiteraard altijd bij de Lingehoeve terecht.

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.