Echo van de dracht

Echo van de dracht

Is uw hond gedekt? Dan breekt er een spannende tijd aan. Naarmate de tijd vordert zal de buik natuurlijk dikker worden en gaan de tepels opzetten. Sommige teven veranderen ook heel duidelijk in hun gedrag. Veel eigenaren willen graag weten of de hond drachtig is en hoeveel pups ze kunnen verwachten. Dit is slechts in een kort stadium van de dracht duidelijk te voelen. Om hier zeker van te zijn kan er een echo van de dracht gemaakt worden.

Echo en röntgenfoto

Met een echo kunnen we vier weken na de dekking vaststellen of de teef drachtig is. Voor de dierenarts is het een sport om met de echo het aantal pups juist te voorspellen. Maar zeker bij een groot nest lukt het niet altijd om goed te tellen. Om het aantal pups definitief vast te stellen, kan er één weel voor de werpdatum een röntgenfoto worden gemaakt. Door het tellen van het aantal schedeltjes is dan precies duidelijk hoeveel pups er straks geboren gaan worden.

Wilt u advies over het maken van een echo of röntgenfoto bij uw hond of wilt u hiervoor een afspraak maken, dan kunt u altijd bij Lingehoeve Diergeneeskunde terecht.

 

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.