Echo dracht/röntgenfoto

Echo dracht/röntgenfoto

Indien uw hond gedekt is, breekt er een spannende tijd aan. Is ze inderdaad drachtig? Naarmate de tijd vordert zal de buik natuurlijk dikker worden en gaan de tepels opzetten. Sommige teven veranderen ook heel duidelijk in hun gedrag. Veel eigenaren willen graag weten of de hond drachtig is en hoeveel pups ze kunnen verwachten. Dit is slechts in een kort stadium van de dracht duidelijk te voelen.

Met een echo kunnen we 4 weken na de dekking (en soms nog wat vroeger) vaststellen of de teef drachtig is. Voor de dierenarts is het een sport om met de echo het aantal pups juist te voorspellen. Maar zeker bij een groot nest lukt het niet altijd om goed te tellen. Om het aantal pups definitief vast te stellen, kan er een röntgenfoto gemaakt worden 1 week voor de verwachte werpdatum. Door het tellen van het aantal schedeltjes is dan precies duidelijk hoeveel pups er straks geboren gaan worden.

Wilt u advies over het maken van een echo of röntgenfoto bij uw hond of wilt u hiervoor een afspraak maken, dan kunt u altijd bij Lingehoeve Diergeneeskunde terecht.

 

 

Wij bieden de zorg die uw huisdier nodig heeft!

Kwaliteit, innovatie en laagdrempeligheid. Dat is waar Lingehoeve Diergeneeskunde voor staat. We werken met een team van toegewijde dierenartsen en paraveterinairen die ieder hun eigen interessegebied hebben en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.